Ha megállok valaki kapuja előtt 10 percre azért megbüntethetnek? Titeket zavar ?
A KRESZ szerint 5 percig maradhatsz ott az autóval. Az ennél hosszabb idő már várakozás, amit a KRESZ tilt a kapubejáróban, tehát büntethető.
Feljelentést tenni viszont nagyjából értelmetlen, ha valaki 10 percig áll ott, mert mire kiér a yard vagy a közterületes, akkorra az illető már rég otthon van.
Velem már fordult elő párszor, hogy megálltak a kapum előtt, mikor indultam volna. Látták, hogy nyitom a kaput, és szó nélkül mentek. Vagy esetleg mutogatva megkérdezett, hogy az autóval megyek-e, és mikor bólogattam, intett egy bocsit, és odébb állt. Egyszer hazaérkezéskor álltak ott, de mikor mutattam, hogy oda szeretnék menni, ez is intett, és már indult is. Tehát még ebben az esetben is csak másodperceket kellett várnom, a többi esetben meg még ennyit se. Úgyhogy egyáltalán nem zavartak akkor se, ha valamelyik negyedórát állt ott.
Viszont én nem szoktam más kapuja elé állni, ha megoldható. Már jártam úgy, hogy tévedésből rossz címre mentem, megálltam a kapu előtt, kiszálltam, de csengő nem volt, ott köszöngettem, hogy engedjenek be. Épp akkor jött haza a tulajdonos, és ki se fogyott az ordítozásból, hogy miért állok a kapuja előtt. Pedig amint kiderült, hogy nem őt keresem, már mentem is, az egész egy fél perc se volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!