Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Szoktátok folyamatosan nézni...

Szoktátok folyamatosan nézni a közlekedési jelzőtáblákat, vagy csak némelyikre néztek rá?

Figyelt kérdés

#közlekedés #figyelem #közlekedési jelzőtábla
2023. jan. 7. 18:50
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
33%
gyk-s szuperfotelsofőrszerelők ne vennék észre? Ugyanmár kérdező, ilyet feltételezni.
2023. jan. 7. 19:52
 12/30 anonim ***** válasza:
61%
Azért az súlyos, ha valaki táblákat ignorál, mert nem éri el az ingerküszöböt. Ilyen emberekben kellene annyi önkritikának lenni, hogy leteszik az autót
2023. jan. 7. 19:53
 13/30 anonim ***** válasza:
92%

A táblák figyelése nem azt jelenti, hogy markolod erősen a kormányt, előre dőlsz, kigúvadó szemekkel lesed ezeket.

A rutin meghizza azt a képességet, hogy tudatos cselekvés nélkül is hat rád.

2023. jan. 7. 20:05
 14/30 anonim ***** válasza:
88%

Én részben ezeknek a kihelyezésével foglalkozom úgyhogy szakmai ártalom hogy figyelem őket.

Egyébként ebben az országban nincs szakember úgyhogy sem a kihelyezéshez nem értenek sem a közlekedők nem ismerik fel azokat.

2023. jan. 7. 20:14
 15/30 anonim ***** válasza:
71%

A némelyikre ránézést hogyan kell csinálni, mitől függ, melyek a kiválasztottak? És hogyan kell nem nézni a többit?

Egyáltalán, miért kell külön nézni? Ha nincsnek vándor vakfoltjaid, amelyek mindig a közlekedési jelzőtáblákat takarják el, és nincs nagyon kórós csőlátásod, és nem erős rövidlátással vezetsz szemüveg, vagy kontaktlencse nélkül, akkor látod őket előre nézés közben.

Azt gondolom, hogy nem szemprobléma van, hanem felfogásprobléma.

Példa erre, mikor valaki kérdést ír ki, mert egy tábla alatt van két, egymáshoz tartozó kiegészítő tábla, ahol az elsőből kiderül, hogy rá nem vonatkozik, de azért olyan kombinációkat kérdez, hogy ihaj, és egyébként is az a baja az egésszel, hogy ez egy zavaró táblaerdő; nos nem az a baj, hogy nem látta, hanem hogy órák múlva, minden rendelkezésre álló lehetőséget kihasználva sem jut dűlőre, nem hogy ott, vezetés közben.

2023. jan. 7. 21:04
 16/30 anonim ***** válasza:
74%
Tegye fel a kezét, aki valóban ránéz az összes szembejövő táblára. Én biztosa nem teszem, mert vannak útszakaszok, amiket ismerek, napi szinten járok rajta. A saját utcámban sem szoktam ránézni a 3.5-es táblára, pedig tudom, hogy ki van rakva. Csak hogy egy példát említsek. Vagy a macisajtra az utcánk végén. Tudom, hogy ott van, meg amúgyis megállnék ott, akkor minek nézzek rá?
2023. jan. 7. 23:31
 17/30 anonim ***** válasza:
89%

Én igen, és másnak is kellene, de nem szokták sokan, rutinból meg érzésből vezetnek. Az utcánkban pont a házunknál a kanyarodó útnak adtak elsőbbséget úgy 3 éve (nem túl logikus és eléggé fura megoldás, de szabályosan van kitáblázva), a mai napig az alárendelt útról érkezők jó része teljesen vakon, nem ritkán simán ötvennel száguld be lemondatva a másikat elsőbbségéről. Mi már rutinszerűen állunk meg a védett úton körbenézni hazafelé, mert nem ér annyit hogy rendszeresen elvigyék a kocsi elejét a vakegerek.

Ugyanide amúgy kikerült egy zebra is úgy egy éve (ez viszont teljesen logikus és szükséges), azt ugyanígy ignorálják, a pofátlanabb még dudál is.

2023. jan. 8. 02:41
 18/30 anonim ***** válasza:
15%
Nemszoktam nézni, majd eldöntöm, hogy kinek van előnye ... ilyen egyszerű, feleslegesen gyartottak le a tablakat, felesleges tanulni a kreszt is ülj be a kocsiba es a szemedet is kösd be ha lehet.
2023. jan. 8. 05:03
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
Szoktam ès ami rám nem vonatkozik pl magasságkorlátozás stb az annyi is volt, a többit betartom... Pl kötelező haladási irány, stop tábla, sebessèg határ... Az elejèn nehezebb de rutannal meglátod ès tudod mi az...
2023. jan. 8. 06:27
 20/30 anonim ***** válasza:
21%

Bírom ezt az álszentséget, hogy mindenki mennyire felvan háborodva, hogy bárki feltételezi, hogy nem vesznek észe abszolút minden táblát.

Amúgy ez rengeteg sofőr nagy hibája, az enyém is. Hogy a jól ismert helyeken nem nézzük a táblákat. És ha változik valami, jön a baj.

[link]

Itt van ez az eset pl, ahonnan kiderül, a “hivatásos” sofőrök sem elég figyelmesek (több helyről lejött, hogy a sofőr azt mondta, hogy a navit bújta, azért nem làtta a táblát, nem kommentálom). Persze az agyhalott románok és görögök a sofört védik, és a közútkezelőt, a polgármestert meg a jóisten tudja kit hibáztatnak. Hozzáteszem, az elmúlt hónapokban másik 7 hasonló, de kissebb baleset volt ugyanitt.

2023. jan. 8. 14:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!