Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mit lehet kezdeni ezzel a...

Mit lehet kezdeni ezzel a kereszteződéssel?

Figyelt kérdés

Van az alábbi felülnézet a kereszteződésről, én közlekedtem a fehér autóval a védett útvonalon, a másik fél a piros autóval a zöld nyíl irányába:

[link]

A kereszteződésben van egy magasabb sövény is, sötétzölddel jelölve. Azon az úton ahol a piros autó közlekedik amúgy 30-as korlátozás van érvényben, ennek ellenére van hogy 50-60 sőt van aki 70 km/órával is száguldanak abban az irányban amit a zöld nyíl jelöl, nem veszik figyelembe az elsőbbségadás táblát de sokan még el sem néznek oldalra, egyszerűen beszáguldanak a kereszteződésbe.

Ma is ez történt velem, mivel én sokszor tapasztalom a fent leírtakat ezért mindig óvatos vagyok ott hiába nekem van elsőbbségem, ha én nem számítok egy nemtörődöm autósra belém is száguldott volna ma.

Mit lehet ezzel kezdeni, hogy több baleset ne forduljon elő?

2022. dec. 22. 10:09
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
70%

Bocs, de ez ellentmondás.

Ha van normális forgalom a fehér autó útvonalán, akkor aki rendszeresen a piros autó útvonalán jön ki, és nem figyel, nem lassít, pláne ha 50-70 km/h körüli tempóban hajt bele a kereszteződésbe, az előbb-utóbb ütközne velük.

Pont akik ott laknak, azok tudják, mit lehet, mit nem. Senki nem akarja összetöretni az autóját. Ha nincsenek ott gyakran balesetek, akkor vagy mégsincs ott számottevő forgalom, vagy mégsem hajtanak ki olyan felelőtlenül.

2022. dec. 22. 15:32
 12/13 anonim ***** válasza:

Vannak ilyen helyek, ha már kiismerted defenzíven közelíted meg, teljes fék- és dudakészenlétben.

Nekem ez a hely ilyen:

[link]

Védett úton jövünk, balra kanyarodok a Shell felé. Jobbról a Tescó felől menekülők közül rendszeres, aki a kereszteződés közepéig elfelejti, hogy neki macisajtja volt.

Láb a fék felett, és nyomni a dudát. Ilyenkor lehet, és kell is használni.

2022. dec. 22. 15:58
 13/13 anonim ***** válasza:

Igen, a nyomvonal megváltoztatása lenne a legjobb megoldás, valahogy így:

[link]

De mivel kevesen laknak ott, az önkormányzat hótziher, hogy nem fog erre költeni X milliót. Hacsak a polgármester nem autózik sokat arra, ahol te...

Egy fekvőrendőrt esetleg tesznek. Nálunk is ezzel szórakoznak, értelmes megoldások helyett. Pl. középsziget elférne a legtöbb helyen, ami pont megfelelne arra a célra, hogy a kellő mértékben lelassítsa az autókat. Annál nagyobb köcsögség nincs a közlekedéstervezésben, mint a fekvőrendőr. A normálisan közlekedőket szívatják vele leginkább. Ahol nyugodtan lehetne menni 30-cal vagy 50-nel, ott a 80-nal közlekedőket úgy rendszabályozzák meg, hogy kivétel nélkül mindenkinek 5-re le kell lassítani, teljesen értelmetlen módon, de még ennyinél is összekoccan a fogunk, mikor átbakkanunk rajta.

2022. dec. 24. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!