Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hogy kell elkerülni a káoszt,...

Hogy kell elkerülni a káoszt, ha egy full zsúfolt egyenrangú kereszteződésben a többieknek gőze sincs a JOBBKÉZszabályról?

Figyelt kérdés

[link]

Rendszeresen előfordul a debreceni tesco-ban (kishegyesi út), hogy a parkolókban az embereknek halvány lila gőze sincs a jobbkézszabályról és mindenki bámul a másikra vagy dudál és anyázik. Debreceni autósoktatók és sofőrök, csak így tovább... GG

Ezért én inkább el is kerülöm a belső részt és ott megyek ahol ki van táblázva.

Múltkor mégis befordultam inkább, hogy ne kerüljek annyit, de nem meglepő módon a bevásárló csúcs közepén senki sem tudta, hogy milyen rendezvényen van (kereszteződés mind a 4 ága tömve autókkal).

A fenti linkelt kép az én perspektívám (amit látok a kocsiból és nyilván a jobb oldali sávban), és jobb kezem felől volt egy autó míg az ő jobbkeze felől pedig már nem jött senki (ergo neki lett volna áthaladási elsőbbsége) mégis jelzett inkább, hogy menjek.

Ami azért gáz, mert ha közben mégis meggondolja magát, akkor én követek el szabálytalanságot.

2022. dec. 4. 17:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
86%
Lemondott az elsőbbségéről. Tudja, hogy lemondott róla, hiszen intett neked. Miből gondolod, hogy ezek után, ha megindulsz, akkor padlógázzal beléd hajt? Gondolod, hogy elfelejti a cselekvését vagy mi az elképzelés?
2022. dec. 4. 18:08
 2/14 anonim ***** válasza:
77%
Nincs jogosítványod, nem tanultal vezetni, hogy nem ismered az elsőbbségről lemondás lehetőségét, mikéntjét?
2022. dec. 4. 18:16
 3/14 anonim ***** válasza:
88%
A kresz nem tiltja, hogy lemondjunk az elsőbbségről, ezek szerint neked sincs több "gőzöd" hozzá, mint akik ott közlekednek. Inkább örülnél, hogy elengedett, ahelyett, hogy ezen pörögsz. Más már rég elfelejtette volna.
2022. dec. 4. 18:54
 4/14 anonim ***** válasza:
66%

1) Van fedélzeti kamerám, ilyen esetben bizonyító erejű lehet a felvétel (bár nem igazán tartom életszerűnek azt, hogy valaki lemond az elsőbbségéről majd azonnal mégis elindul).

2a) Magyarországon ha az általad vázolt szituációban nem mond le egyértelműen az elsőbbségéről de mégsem indul el, akkor kiszállok, odamegyek hozzá és habzó szájjal, fröcsögő nyállal üvöltve elmagyarázom neki a jobbkézszabály mibenlétét.

2b) Németországban, ahol tizenpár éve élek, ha az általad vázolt szituációban nem mond le egyértelműen az elsőbbségéről de mégsem indul el, gázt adok és megyek a dolgomra. Tudom, hogy bamba-fogalmatlan német, aki háromszor meggyőződik arról, hogy nincs-e másik mozgó jármű százötven méteres körzetben. Annak hiába is magyaráznék.

2022. dec. 4. 19:37
 5/14 anonim ***** válasza:
86%
Mondjuk van baj a toronyban ha számodra egy sima intés totális káoszt okoz.
2022. dec. 4. 21:00
 6/14 anonim ***** válasza:
24%

Mondjuk én marhára rühellem az integetést.

Mindegy, autóban ülök-e, bringán vagy gyaloglok...

Áll a majom, elsőbbsége van, és nem tudom miért nem megy.

Mert túl ostoba ahhoz, hogy villantson a fénykürttel.

Azt pedig nem tudja, hogy a szélvésőjén tükröződő égbolt / felhők miatt én kurtára nem látom, hogy ő mit csinál. Integet? Recskázik? Elaludt? Meghalt?

2022. dec. 4. 21:04
 7/14 A kérdező kommentje:
Nem az intés okoz káoszt, hanem ha mondjuk ő lemond azzal felülírja az áthaladási sorrendet és én illetve egy másik autós vonatkozásában - amennyiben ütköznénk - már én lennék a hibás.
2022. dec. 4. 21:06
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem írja felül az áthaladási sorrend, csak elsőbbséget ad neked. Neked attól még figyelemmel kell lenned a többi közlekedőre.
2022. dec. 4. 21:34
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy tudja ő, hogy neki lenne elsőbbsége csak ő is úgy van vele, hogy nem hajt ki eléd mert lehet te nem tudsz erről a szabályról és akkor összeütköztök.

Aztán ha megállt akkor már udvarias és tovàbb enged.

Én sem hajtok ki ilyen szituációban ész nélkül a másik elé, hanem először megbizonyosodok arról, hogy ő tisztában van e a jobbkéz szabállyal aztán ha megáll akkor vagy kihajtok vagy intek neki, hogy menjen nyugodtan.

2022. dec. 4. 23:08
 10/14 anonim ***** válasza:
30%
#6 a villantás qvára nem erre van kitatálva
2022. dec. 4. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!