Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hogy kell elkerülni a káoszt,...

Hogy kell elkerülni a káoszt, ha egy full zsúfolt egyenrangú kereszteződésben a többieknek gőze sincs a JOBBKÉZszabályról?

Figyelt kérdés

[link]

Rendszeresen előfordul a debreceni tesco-ban (kishegyesi út), hogy a parkolókban az embereknek halvány lila gőze sincs a jobbkézszabályról és mindenki bámul a másikra vagy dudál és anyázik. Debreceni autósoktatók és sofőrök, csak így tovább... GG

Ezért én inkább el is kerülöm a belső részt és ott megyek ahol ki van táblázva.

Múltkor mégis befordultam inkább, hogy ne kerüljek annyit, de nem meglepő módon a bevásárló csúcs közepén senki sem tudta, hogy milyen rendezvényen van (kereszteződés mind a 4 ága tömve autókkal).

A fenti linkelt kép az én perspektívám (amit látok a kocsiból és nyilván a jobb oldali sávban), és jobb kezem felől volt egy autó míg az ő jobbkeze felől pedig már nem jött senki (ergo neki lett volna áthaladási elsőbbsége) mégis jelzett inkább, hogy menjek.

Ami azért gáz, mert ha közben mégis meggondolja magát, akkor én követek el szabálytalanságot.

2022. dec. 4. 17:44
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Én sokszor járok oda de nincs ilyen.

Persze ha egy ilyen beszédül mint te akkor van bámulás mert fingotok nincs hogy hogyan kell itt negegyezni.

2022. dec. 5. 06:16
 12/14 anonim ***** válasza:
86%

#10, a "villantás" szerinted mire van kitalálva?

De súgok valamit: sokkal többet érsz egy villantással ami szerinted nem erre van kitalálva, mintha a tükröződő szélvédő mögött kalimpálsz és nem látja senki.

2022. dec. 5. 06:58
 13/14 anonim ***** válasza:
12%

A kresz elavult a közlekedési gyakorlathoz képest!

A KRESZ, csak mankó a kezdőknek!

Aki kezdőnek érzi magát az rágja a kreszt,

aki tud vezetni az meg vezessen!

Ennyi.

2022. dec. 5. 09:22
 14/14 anonim ***** válasza:
68%

"Ami azért gáz, mert ha közben mégis meggondolja magát, akkor én követek el szabálytalanságot."

Ez azért nem egészen így van, hiszen lemondott az elsőbbségéről.

Ilyenkor természetesen óvatosan kell megindulni és figyelni, nem mozdul-e meg ő is.

Kismilliószor mentem így el, sokszor még csak nem is jelzett, csak állt tétován az autó (a sofőr meg ült benne tétován :D), sosem jöttek belém.

A tétova embert adott esetben kifejezetten segíti, ha a másik átveszi az irányítást és egyértelmű helyzetet teremt. Ha én pl. eltakarodok onnan, és nincs ott másik autó sem, akkor máris egyértelmű neki, hogy mehet. :D

2022. dec. 22. 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!