Hogyan tudom jelenteni ezeket a bringásokat?
10: a kerékpárút a munkába, boltba közlekedők részére van. Józsi bácsiknak, Julis néniknek, gyerekeknek iskolába... Eleve 20 kmh a max. megengedett sebesség ott.
Az országúti bicajosok (versenyzők) 40-50 kmh-val is mennek, és ahogy a bringa típusa is jelzi, ORSZÁGÚTON!
Ennyire intoleráns autósok vannak??????
"Van valami olyan lehetőség olyan beadványra, jelzésre ami után a rendőrség vagy más hatóság azonnal intézkedik még ha nem is tudom konkrétan megnevezni a szabály szegőket?"
Kérdező, elolvasnád újra, amit itt írtál? :-DDDDD
Feljelentesz olyanokat, akiket nem lehet beazonosítani...? És akkor milyen hatóság intézkedik és hogyan...??? :-D
Szerinted majd odaállítanak 7/24 egy rendőrt, aki várja, hogy megint arra jöjjenek a szabálytalankodók?
Anyámborogass... :-D
Hát tudod kérdező... Én rendszeresen végighajtok a 6-os főúton Adony és Kulcs között, mert úgy a legegyszerűbb a komptól elérnem Dunaújvárost. Egyszer valami okos navi felvitt az elvileg létező "kerékpárútra", amivel csak az volt a baj, hogy egy sóderral felszórt traktorú van kinevezve annak, azt jó napot, te meg menj rajta végig 23 széles gumikkal. Kórházban kötöttem ki a sürgősségin, pedig nem oda terveztem menni... Másik hogy a főút amúgy sem kerülhető ki teljesen, mert a kvázi bringaút nem Adony határában kezdődik hanem itt:
Na, többet se mentem arra, találd ki a rendőröket akikkel találkoztam legközelebb, mennyire érdekelte hogy outival hajtok végig a "kivéve célforgalom" megjelölésű főúton? Semennyire, ha mégis, akkor mondhattam volna azt hogy jogszerűen használom, hiszen a komphoz megyek.
11, rosszul tudod. A bringaut a bringasoknak van.
Pont azert, hogy elvalassza őket az autósoktol.
En is bringazok, de a 20-as korlatozas bicikliuton... mellesleg ha bicikliuttal parhuzamosan megy a biciklis az uton az is szabalysartés 30k elvileg am...
#14: Kezdjük ott, hogy rosszul tudod: Ha kerékpár és gyalogútként van megjelölve, akkor 20km/ó. Sima kerékpárút lakott területen belül vagy kívül is 30km/ó.
A többi igaz.
És azt ugye el tudod dönteni, hogy azoknak a kerékpárosoknak mi a céljuk. És hogy az általad említett mellékút is odavezet, különösebb kerülő nélkül.
Ügyes vagy!
#18: az ilyen bringásfóbiások mindent IS tudnak. Fejből. :-DDD
Azt is, amit még az érintettek sem tudnak előre... :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!