Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hogyan tudom jelenteni ezeket...

Hogyan tudom jelenteni ezeket a bringásokat?

Figyelt kérdés
Adott egy főút kerékpárral behajtani tilos táblával alatta a kiegészítő KIVÉVE CÉLFORGALOM. Ehez képest sok, szemmel láthatóan milliós vagy több százezer forintos bringával drága öltözetben haladó kerékpáros rajta megy, akik biztosan nem célforgalom hanem csak sportolnak amit meg tudnak tenni a mellékutakon is. Feljelenteni őket nem tudom nem ismerem őket, ahhoz meg nincs jogom hogy elkérjem az irataikat. Van valami olyan lehetőség olyan beadványra, jelzésre ami után a rendőrség vagy más hatóság azonnal intézkedik még ha nem is tudom konkrétan megnevezni a szabály szegőket?
2022. dec. 17. 16:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
74%

10: a kerékpárút a munkába, boltba közlekedők részére van. Józsi bácsiknak, Julis néniknek, gyerekeknek iskolába... Eleve 20 kmh a max. megengedett sebesség ott.

Az országúti bicajosok (versenyzők) 40-50 kmh-val is mennek, és ahogy a bringa típusa is jelzi, ORSZÁGÚTON!

Ennyire intoleráns autósok vannak??????

2022. dec. 17. 19:03
 12/19 anonim ***** válasza:
84%

"Van valami olyan lehetőség olyan beadványra, jelzésre ami után a rendőrség vagy más hatóság azonnal intézkedik még ha nem is tudom konkrétan megnevezni a szabály szegőket?"

Kérdező, elolvasnád újra, amit itt írtál? :-DDDDD

Feljelentesz olyanokat, akiket nem lehet beazonosítani...? És akkor milyen hatóság intézkedik és hogyan...??? :-D

Szerinted majd odaállítanak 7/24 egy rendőrt, aki várja, hogy megint arra jöjjenek a szabálytalankodók?

Anyámborogass... :-D

2022. dec. 17. 19:05
 13/19 MGéza ***** válasza:
80%

Hát tudod kérdező... Én rendszeresen végighajtok a 6-os főúton Adony és Kulcs között, mert úgy a legegyszerűbb a komptól elérnem Dunaújvárost. Egyszer valami okos navi felvitt az elvileg létező "kerékpárútra", amivel csak az volt a baj, hogy egy sóderral felszórt traktorú van kinevezve annak, azt jó napot, te meg menj rajta végig 23 széles gumikkal. Kórházban kötöttem ki a sürgősségin, pedig nem oda terveztem menni... Másik hogy a főút amúgy sem kerülhető ki teljesen, mert a kvázi bringaút nem Adony határában kezdődik hanem itt:

[link]

Na, többet se mentem arra, találd ki a rendőröket akikkel találkoztam legközelebb, mennyire érdekelte hogy outival hajtok végig a "kivéve célforgalom" megjelölésű főúton? Semennyire, ha mégis, akkor mondhattam volna azt hogy jogszerűen használom, hiszen a komphoz megyek.

2022. dec. 17. 21:59
 14/19 anonim ***** válasza:
64%

11, rosszul tudod. A bringaut a bringasoknak van.

Pont azert, hogy elvalassza őket az autósoktol.

En is bringazok, de a 20-as korlatozas bicikliuton... mellesleg ha bicikliuttal parhuzamosan megy a biciklis az uton az is szabalysartés 30k elvileg am...

2022. dec. 17. 23:00
 15/19 anonim ***** válasza:
58%
14: de nem érted, hogy az országutis versenyzők nem mehetnek a bringaúton? Mert eleve 40 kmh-val tekernek!!!!
2022. dec. 18. 11:54
 16/19 MGéza ***** válasza:
48%

#14: Kezdjük ott, hogy rosszul tudod: Ha kerékpár és gyalogútként van megjelölve, akkor 20km/ó. Sima kerékpárút lakott területen belül vagy kívül is 30km/ó.

A többi igaz.

2022. dec. 18. 12:51
 17/19 anonim ***** válasza:
15, akkor ezek szerint autóplyán sem mehet senki, mivel a buszok/kamionok kivételével nagyjából minden kocsi bír 130 felett menni. Bravo...
2022. dec. 18. 19:17
 18/19 Alex Fly ***** válasza:
61%

És azt ugye el tudod dönteni, hogy azoknak a kerékpárosoknak mi a céljuk. És hogy az általad említett mellékút is odavezet, különösebb kerülő nélkül.

Ügyes vagy!

2022. dec. 19. 08:44
 19/19 anonim ***** válasza:
71%

#18: az ilyen bringásfóbiások mindent IS tudnak. Fejből. :-DDD

Azt is, amit még az érintettek sem tudnak előre... :))

2022. dec. 19. 09:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!