Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Tényleg ciki, hogy egyelőre...

Tényleg ciki, hogy egyelőre nem akarok hóban vezetni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nrm annyira régóta vezetek, a nyarat, és az őszt végig vezettem szinte. Most már nem okoz problémát a ködös,esős időben vezetés. Persze még nem vagyok most sem én a legjobb, (nem is akarok az lenni) de nem érzem magam nagyon bénának, sem veszélyesnek. Viszont nem szeretnék egyelőre hóban vezetni, mert semmi tapasztalatom csúszós utakon. Persze ha muszáj lenne eltudnék menni, felkészítettem az autót, téli gumit is újat, jó minőségűt vettem rá. A barátaim szerint nem kellene ezt tennem, hanem vezetnem kellene, hogy szokjam. Szerintetek hogyan bizzonságos fejleszteni magát az embernek ilyen téren?
2022. dec. 11. 11:52
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
84%
Milyen hóban?
2022. dec. 11. 14:47
 12/29 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem ciki.

Ha én a munkahelyemen azt mondanám a megrendelőnek, hogy "bocsi, nem tudok elindulni, mert most esik a hó", akkor kb. körberöhögnének és más kapná a munkát.

Ha mondjuk a barátnőmért el kéne menni a vasútállomásra és azt mondanám neki, hogy "bocsi, bébi, esik a hó, ma gyere haza gyalog légyszi", akkor egy lúzernek érezném magam és valószínűleg ő és a barátnői is ezt gondolnák.

Persze ha nem muszáj autóznod, akkor oké, megértem, hogy nem akarsz kockáztatni.

De amilyen ritkán van hó, szerintem érdemes lenne kihasználnod a gyakorlási lehetőséget, mert különben soha nem lesz téli vezetési rutinod. És lehet, hogy a következő hóesésnél már nem lesz választásod, menned kell.

2022. dec. 11. 15:05
 13/29 A kérdező kommentje:
Ha nem lenne választásom akkor nyilván mennék, de nem vagyok rászorulva mert megtudom oldani tömegközlekedéssel is a dolgot. Nyilván azért szerintem teljesen más az, akinek ez a munkája. Az aki már csillió km.-en túl van, és gyakorlatilag ennek tanult, az nyilván nem fogja ezt mondani. Köszönöm a válaszokat.
2022. dec. 11. 15:12
 14/29 anonim ***** válasza:
90%

15:05 ennyi erővel az is ciki, hogy a barátnődnek nincs jogsija. Semmivel nem cikibb a kérdező csaj aki legalább vette a bátorságot, és megcsinálta a jogsit, mint a te csajod aki még erre is képtelen 🤧

Amúgy ne tedd már magad hozzá amikor neked ez a szakmád. Inkább ne vezessen amíg száraz úton sem tud rendesen vezetni.

2022. dec. 11. 15:21
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

Lakott területen kívül semmi gond nincs a hóval. Kevés kocsi jár, nyugodtan el lehet menni. Még éjszaka is látni mindent a hó miatt. (Amikor köd és eső van télen sötétedés után, és semmit nem látni, rossz állapotú, vadveszélyes úton, forgalom meg van, és rendszeresen megelőz valaki 50 m-es látótávolságnál 100-zal, na, az a valami.)

Lakott területen, viszonylag jelentős forgalomnál azért a hó is ijesztő. Nem magam miatt, mert azért van annyi gyakorlatom, hogy nagy hülyeségeket nem nagyon csinálok, de gyakran akad olyan, aki túlságosan lazán veszi, és veszélyeztet. Akkor meg én is megcsúszhatok, ha bevágnak elém, ezt nem mindig lehet kivédeni.

Anno én is féltem a hótól, csak akkor kezdtem többet hóban vezetni, mikorra a jó időben való vezetés már teljesen magától értetődően ment.

Jeges, havas út esetén indulás után, ahol nincs forgalom, kis sebességnél csinálok 1-2 padlófékezést, hogy érezzem, mikor csúszik meg a kocsi. Viszonylag ritka az ilyen út, és elszokik tőle az ember.

2022. dec. 11. 15:32
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

A vezetés már csak ilyen, amíg nem próbálsz ki egy helyzetet, nem fogod megtanulni milyen benne vezetni.

Amúgy nekem például a téligumi sokkal jobban csúszik ebben az esős nyálkás időben mint télen a jeges úton.

2022. dec. 11. 15:58
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodj meg mert nincs hó, és ha lesz is nagyon kevés lesz.
2022. dec. 11. 15:59
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

"egy lúzernek érezném magam és valószínűleg ő és a barátnői is ezt gondolnák"

Mondjuk igazi lúzer akkor vagy, ha nem vagy képes megmondani a saját barátnődnek, hogy nem tudsz biztonságosan vezetni ezért inkább kockáztatod mindenki életét...

2022. dec. 11. 15:59
 19/29 anonim ***** válasza:
27%

#13: Erre írtam, hogy most van választásod, de lehet, hogy legközelebb nem lesz. És sokkal rosszabb lesz sietve vagy egy hátsó ülésen üvöltő gyerekkel szokni a csúszós, havas utakat, de te tudod.

Ettől még szerintem ciki, hisz akár a forgalmi vizsgán is havazhatott volna, ha ott azt mondod, hogy nem indulsz el, akkor ott is bukta lett volna...

Off: Amúgy nem a vezetés a szakmám, sima b jogsim van, ez szimplán nem egy home office munka, ki kell mennem a helyszínre.

#14: Van jogsija, csak autója nincs, ebben semmi ciki nincs.

2022. dec. 11. 16:18
 20/29 anonim ***** válasza:
62%
Nincs autója, nem vezet, majd ha lesz autója kb. ugyanott lesz mint ahol a kérdező csaj is van. Gondolom neki is fogod mondani, hogy ciki. Szerintem a te hozzáállásod a ciki.
2022. dec. 11. 16:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!