Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Bódult állapotban vezetés,...

Bódult állapotban vezetés, mire számítsak?

Figyelt kérdés
Nagyon vicces és szégyen a sztori. Hajnali órákban le villogtak, átkutatták az autóm. Találtak nálam egy fűszer Örlőt Ami miatt bevittek gyors tesztre és utána vérvételre. Hozzáteszem soha sem ültem volán mögé úgy hogy bódult állapotban lettem volna bármikor is ahogyan ittasan sem. 8 éve van jogsim, rendszeresen vezetek sosem volt hiba max gyorshajtas. Szabályosan közlekedek, mindig a látási viszonyoknak megfelelően fokozott figyelemmel és körültekintéssel a szályokat betartva. Ha úgy érzem, hogy még buli van nem teszek ilyen felelőtlen dolgot, hogy volán mögé üljek. Előtte való nap viszont buli volt. Túlzásokba nem esek ilyen téren. Alkalmi a dolog. Pozitív lettem amfetaminra + thc-ra. Nem vezetés közben éltem vele mégis pozitív mikozben igazoltattak. Az orvosi papiron az van leirva, hogy teljesen kepben vagyok, atlagos normalis a viselkedesem, normalis vernyomas stb stb. Ilyenkor jar automatikusan a 11 buntetopont vagy kerdes nelkul a tiltas? A halmozati birsagot, elterelest, procedurat meg is erdemlem , szanom banom meg minden. Egyedul a jogsim a lenyeg, hogy mukodik ez pontosan? Normalis valaszokat legyszi, koszonom. Ezutan sem fogok bodult allapotban vezetni ahogyan most sem tettem. Csak ugye a vervetel... Koszi az ertelmes valaszokat, legelső rendőrségi ügy.

2022. dec. 3. 10:20
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem bevonják.

Mondjuk arra kíváncsi lennék, miért kutatták át az autód, mert az azért nem szokott jellemző lenni. Mi fogott gyanút?

2022. dec. 3. 10:23
 2/16 anonim ***** válasza:
Ha pozitív a teszt akkor azonnal bevonják a jogosítványt.
2022. dec. 3. 10:29
 3/16 anonim ***** válasza:
83%

Nekünk úgy mondta az oktató, amikor előadott, hogy akár a rendőr szeme láttára is dülöngélve beülhetsz az autóba, igazoltathat is, szondáztathat is, DE NEM BÜMTETHET, mert nem vezettél (pl. pihenni akartál az álló autóban).

Viszont abban na pillanatban, amikor beindítottad a motort, máris büntethet, mert a beindításnak nyilván az a célja, hogy vezess. Ez pedig befolyásolt állapotban tilos.

2022. dec. 3. 10:41
 4/16 A kérdező kommentje:
Koszi de az a kerdes el tiltanak-e
2022. dec. 3. 11:02
 5/16 A kérdező kommentje:
Van egy uj rendor a varosban es szo szerint mindenkivel ezt csinalja.
2022. dec. 3. 11:03
 6/16 A kérdező kommentje:
Olyan embereknek veszi a jogosítványát el akik mondjuk családos emberek, normálisan dolgozni járnak, adóznak, háztartást vezetnek és estelente elszivja azt a b*szott cigit hetvegente... ez a szint
2022. dec. 3. 11:04
 7/16 anonim ***** válasza:
97%

Az a baj, hogy a "bódult állapot" teljesen mást jelent orvosilag és jogilag.

Azt mondod az orvos azt állapította meg, hogy az elméd teljesen tiszta. Oké. De akkor is volt a szervezetedben kimutatható anyag, márpedig a jog ilyen esetekre zéró toleranciával rendelkezik, tehát kimutatható érték = bevonják a jogosítványodat, nincs kérdés. És ez amúgy pont így jó, mert az ember nem tudja felmérni saját magának. Eleve miért tilos például ittasan vezetni? Benne van a megnevezésben: TUDATMÓDOSÍTÓ. Módosult tudattal nem fogod tudni pontosan felmérni, hogy alkalmas vagy-e autóba ülni. Én ha megiszok egy sört, akkor semmi kirívót nem fogok érezni és ha szabály nem tiltaná, bátran autóba mernék ülni, de ez egy percig nem jelenti azt, hogy tiszta az elmém, csak én rosszul becsülöm fel.

Lényeg a lényeg, amikor te azt mondod, hogy soha nem ültél bódult állapotban kormány mögé és soha nem is fogsz, akkor egyszerűen hazudsz. Lehet nem tudsz róla, de akkor is hazudsz. Eddig is megtetted és ezután is megfogod, mert a bódultság nem azt jelenti, hogy te jól érzed magad.

2022. dec. 3. 11:15
 8/16 anonim ***** válasza:
95%

"Olyan embereknek veszi a jogosítványát el akik (...) estelente elszivja azt a b*szott cigit hetvegente"

Tévedés. Olyanoknak veszik el a jogsiját, akik elszívnak egy cigit ÉS UTÁNA AUTÓBA ÜLNEK. Elég nagy különbség. Ne kezdd már el játszani itt a sértettet, ne tegyél már úgy, mintha igazságtalan lenne, amit csinálnak. Nem a fű miatt vették el a jogsiját/dat, hanem mert utána autóba ült/él. Semmi sem kényszerített senkit, szóval nem értem a felháborodást. Nem kell autóba ülni és akkor nem lesz elvéve senki jogsija, mindenki maradhat otthon és a picsáján ülve cigizhet, a kutya nem fogja rátörni az autót, senkinek nem fog feltűnni, semmi következménye nem lesz. De ha te önszántadból autóba ülsz, akkor ugyan ne a rendőr legyen már a hibás, aki még csak nem is felelős a törvényekért, ő csak a munkáját végzi. Szerintem inkább örülni kéne, hogy van rendőr, aki normálisan dolgozik, mert elég k*rva kevés van az ilyenekből. Persze ilyenkor szar a törvénytisztelő rendőr, bezzeg ha neked lenne sérelmed, pl. ellopják valamidet és ezt szarnák le ugyanígy, akkor rögtön ugyanígy hisztiznél, hogy "mocskos adótolvaj korrupt g*cik". Jó kis kettősmérce...

Remélem vissza se kapod a jogsit vagy 10 évig legalább.

2022. dec. 3. 11:28
 9/16 anonim ***** válasza:
96%

SZerintem nagyon jól teszik ha elveszik a jogsit és nagyon keményen megbüntetnek.

Ezután majd gondolkozz rajt ahogy megéri az ilyen életveszélyes művelet.

De ebben az a baj hogy nem csak magadat , hanem másokat veszélyezetsz .

Mert magadba úgy teszel kárt ahogy jól esik, de akik az úton halnak meg csak azért mert ott a sok felelőtlen ember mint te, az valami borzasztó.

Hiába hazudod itt hogy te még eddig soha de soha nem csináltál így, már pedig ez nagyon sokszor előfordulhatott és lehet hogy már figyeltek téged.

EGyébként jobban jártál így mintha halálos balesetet okozol és egész életedben azon sajnálkoznál és fizetnéd a beteg hozzá járulását.

Ezt olcsón megúszod, az vigasztaljon most.

2022. dec. 3. 12:16
 10/16 anonim ***** válasza:
96%

Egy igazi tipikus drogos vagy, aki mindent tagad és semmiért nem vállalja a felelősséget.

Van képed leírni, hogy sosem ültél és soha nem is fogsz bódultan autóba ülni, közvetlenül azután, hogy rajta kaptak a dolgon. Váó.

Hát mostantól valóban jobban teszed, ha nem ülsz autóba, mert eltiltás alatt vezetni már bűncselekménynek számít.

2022. dec. 3. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!