Miért nem tanulnak az emberek a brutális közúti balesetekből, miért kell száguldozni, kanyarban előzni, miért muszáj meghalni?
Itt van most ez az ebesi kismama, aki a babájával a hasában halt meg. Ott volt múltkor a két apuka a fiaikkal, akik vagy 200-al mentek a fának.
De úgy egyébként is, minden napra jut valami brutális halálos baleset, főleg azért, mert sokan mennek 130-al ott, ahol 90-el lehet és elöznek agyba-főbe akkor is, ha már ott van velük szemben szinte a másik kocsi.
Miért kell ezt, most komolyan? Miért van az, hogy sokan nem képesek egyszerűen tanulni ezekből az esetekből, és csak nyomják a gázt, meg vezetnek mint az állat, dudálnak, előznek, szabálytalankodnak, mintha az életük múlna rajta?
Nem értem, mi az oka annak, hogy minden nap ennyien halnak meg, és mégsem tanulnak belőle.
Ilyen a jellemük.
Ezek az egyedek valójában megjátsszák a sietős nagyarcú sofőrt,közben meg sietnek haza mert megy a Barátok közt ismétlése.
Előadják a nagyon tapasztalt remek sofőrt,de nem nagy számok vezetéstechnikailag. Sajnos azt hiszik azok.
Hülyék az emberek.
Itt minden második ember alig tud levizsgázni, akkora barom .
Negyedik , ötödik neki futásra is alig megy át.
De a következő kérdés meg az hogy milyen autót vegyen elsőnek , amivel lehet előzni is.
Amúgy ezeket a kérdéseket egy ember írja ki? Csakmert mostanában elszaporodtak az ilyen jellegű kérdések de nem azért kérdezem mert zavar csak kíváncsiság.
Mi felénk is történt mostanában halàlos baleset hasonlóból. Ott egy fiatal pár autózott a 36oson Nyíregyháza irányából aztán a fiatal férfi agresszív módon vezetett, az első kanyarnál előzésbe kezdett, de ott még szerencséje volt, vissza tudott húzódni majd egy picit kiegyenesedett az út és ott megindult de szinte azonnal jött is a kanyar és olyan lendülettel ment, hogy elkezdett ide-oda cikázni, majd megpördült és neki vágódott egy kisteherautónak.
Itt csak egy ember halt meg, a felelőtlen sofőr. Ez azért ritka eset.
Alapvetően egy csomó embernek nem is szabadna vezetni. Olyan személyiségek szabadulnak az utakra, akiket messze elkerulnel más szituációban. Mit vársz akkor, mikor 90nel is képes egy csomó autós 5 centire a farodban utazni? Én védekező típus vagyok, igyekszem távol maradni a konfliktusoktól, meg az ilyen barmoktól is.
Nemrég volt egy eset, 5 centire jön a fenekemben, kB 90nel megyünk, majd jön lakott terület. Próbálok lassítani, fékezni 50re, amit persze ő büntető fékezésnek gondol. Elemjon, beletapos a fékbe, kiszáll ordítva, majdnem rácsap az autóra. Olyan sérelem érte, hogy láthatóan ő minden ilyet keményen megtorol. És ez csak egy példa volt. Gondolj bele mennyi ilyen frusztrált állat ül autóba.
Nem tudom mi a megoldás, de szerintem akár a pszichológiai vizsgálat sem lenne túlzás időszakonként.
Aztán reménykedjünk, hogy jönnek az önvezető autók mielőbb.
"Alapvetően egy csomó embernek nem is szabadna vezetni."
Én mindig azt látom, hogy akik így vélekednek, általában azoknak sem szabadna vezetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!