Raktári munkásként milyen balesetek történhetnek valakivel munka közben?
Néha szokott lenni balesetvédelmi. Legalábbis nálunk fél évente van, ott el szokták mondani mire kell figyelni és milyen bajoknál milyen megoldási lehetőségek vannak. Ahogy írták fentebb, a targonca nagy veszély forrás, nem véletlenül csak az vezetheti, akinek van rá jogsija. Azonkívül, attól függ milyen területen dolgozol a raktáron belül. Például vannak a csomagolók/címkézők akik néha vagy állandóan ugye a helytől függ, nehéz áruval is foglalkoznak és ilyenkor az emelésre oda kell figyelni, mert könnyen a gerinc és a hát megsérülhet, sérvet kaphatsz stb. Itt egy link még több infóval, remélem segít :
#5 És mi lett a vége?
Leírhatnád kicsit részletesebben, érdekelne.
Hát amiket láttam videón:
Targonca átment a munkáson.
Targonca nekiment a lépcsős állványnak, aki fent volt leesett fejre.
Targonca előre billent, a munkás a végébe kapaszkodva próbálta ellensúlyozni, erre az egész targonca vissza esett rá.
Targoncából kiugrott menet közben a sofőr és a targonca alá került.
Tolató kamion nekinyomta az embert a rámpának.
Raklapon alvó embert próbálták megviccelni, feltenni magasra targoncával, felébredt, megijedt, leborult raklapostól, meghalt.
Legutóbb egy olyat láttam, ahol ember le akart szólni a többieknek, rá akart támaszkodni a korlátra. Ami nem korlát volt, hanem csak szalagozás így lezuhant.
Egyik munkás valami keverőgép szerűt takarított, a másik meg elindította így ledarálta a fejét.
Olyat is láttam, ahol ilyen minta öntő gépbe hajolt be az ember, az meg összezárt, instant halál.
Egyik legviccesebb jelenet: kínai gyárban automata gépek pakolnak, az egyik munkás figyelmetlen volt, oda nyomta a gép. Erre az összes többi munkás elkezd rohanni hozzá a gépek között és két másik munkás is beszorul egy másik gép alá.
Még amiket láttam:
Ember állt a targoncán, de leesett, erre a targonca vezető kiugrott, de nem állította meg a gépet ami így átment az emberen.
Vagy targonca emelés közben felborult, ráborult a vezetőre.
Targonca szintén felborult, a raklap rázuhant a munkásokra.
Több olyat is láttam, hogy targoncával pakolnak be járműbe, erre jön motoros aki pont leveszi fejjel a targonca villáját :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!