Éjszaka hogyan vezessek?
Az oktatóm mondta nekem, hogy ő nem fogja megtanítani éjszaka vezetni, mert nem lát sötétben.
22. óránál járok, és egyszer vezettem sötétben anyummal a kis utcákon. Szinte semmit se láttam csak a felfestett vonalakat követtem. Semmit se ismertem fel, hogy hol vagyok. Azt se tudtam érzékelni, hogy mikor jönnek a kis utcák a főútról.
De azt én mindent látok és tudok, ha valaki más vezet mellettem.
Ti éjszaka hogyan vezettek? Hogy tudtok tájékozódni ebben?
Kérlek segítsetek, az oktatómat hagyjátok békén, ő a világon a legjobb oktatóm, nem cserélném le senkivel se.
Hozzászoksz majd.
A kötelező éjszakai vezetést az én oktatóm is letudta 1 alkalommal, szürkületben. Nyáron nem dolgozik olyan későig, hogy rendes sötét legyen.
...figyelmessen, tapasztaltan, türelmessen...
Amúgy ahogy írod, követed az út vonalvezetését és ennyi. Ne bámulj bele a fényszórókba, az út jobb oldalát figyeld.
Lakott területen kívül a távolsági fényszóró használatát kell majd megtanulnod.
"Az oktatóm mondta nekem, hogy ő nem fogja megtanítani éjszaka vezetni, mert nem lát sötétben."
Milyen kedves, azért az orvosi alkalmasságit gondolom egy-két Deákkal kapta meg.
Eleinte nekem ks nehezebben ment. Vakítottak a szembejövők. Borzalmasan zavartak a fehér izzók. A sárgák egyáltalán nem. Szóval eleinte volt, hogy 50-el vettem be éjszaka egy-egy élesebb kanyart, amikor szembe is jöttek és vakítottak. Persze igyekszem nem feltartani a forgalom ritmusát, de hegyvidéki útszakasz, vadveszéllyel, nagyon rossz minőségű kanyargós úttal.
Szóval eleinte ne menj gyorsan, kanyarok előtt időben lassíts. Ne a kanyarban, hanem már előtte használd a motorféket, és nézd a jobb oldalt, de közben előre is. Megszokod idővel. Mondom, nem szégyen kezdőként lassabban menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!