Mennyire vagyok undorító? Ezek után egyáltalán vezessek?
Ma volt a várva várt D forgalmi vizsgám. Utolsó 5 percnél egy kereszteződésbe elsöbbségadasi kötelezettségemet úgy mulasztottam el, hogy fordulok balra ,nézek jobbra -semmi balra-semmi jobbra ismét-semmi. Majd amikor a kereszteződés közepén voltam ( városban) jelentős sebességgel megérkezett egy furgon , dudált és a 2x2 sávos kereszteződésben a szembe sávban kikerült miközben .külső sávba tartok . Fogtam , mondtam, hogy ez bukás? Mondta igen, azonnal megálltam és hátra mentem. Remegtem, kimentem egy autó elé busszal! Pár km-t már vezettem , de eddig soha nem dudáltak rám, max. zöldnél ha elbambultam. Nem tudom túltenni magam ezen, ilyenre rém álmaimban sem gondoltam.
Oké, gyorsan jött, de akkor is előnye van még ha 270km/h -val is jön nem csak mondjuk sacc 90. Ezek után félek, erre mindig figyeltem, de most nem tudtam felkészülni. Pár hónap és lejár a 2 évem, de összeszartam magam, így meg nem jártam.
Hogyan feledjem ezt el? Egyáltalán el kell? Vagjam széf a jogsim?
Szerinted van olyan sofőr, akire még sosem dudáltak rá?
Továbbmegyek: szerinted van olyan sofőr, aki még sosem hibázott vezetés közben?
Továbbmegyek: van tökéletes sofőr, van tökéletes ember a világon?
Nem. És te se képzeld magad tökéletes sofőrnek. De alkalmatlan bénának se!
Ne feledd el, tanulj a hibádtól, hogy legközelebb ne fordulhasson elő. Fel a fejjel, sikerülni fog!
Gyorshajtás vs elsőbbségadás elmulasztása.
MINDIG a gyorshajtás a súlyosabb vétség!
K@cs@g furgonos!
3-as, nem poén, valószínűleg tényleg elég rosszul élte meg a dolgot a kérdező.
De senki sem tökéletes , mindenki vét hibákat, persze pont vizsgán roppant kínos, de ettől még nem leszel kapásból alkalmatlan . És igenis létezik megtévesztő sebesség, sajnos akad olyan buszvezető, aki gyorsulási verseny résztvevői elé hajtott ki és bizony ha el nem is ítélték, alaposan meghurcolták az eljárás során.
a minap történt, egy ismerősöm körülnézett, nem látott semmit közeledni, ezért kihajtott a főútra..sajnos belécsapódott egy autó..egyértelműen az ismerős volt a hibás, amíg meg nem szondáztatták a versenyzőt..ittasan, jogsi nélkül, jóval nagyobb sebességgel, mint ott lehetett menni...
Ezután már nem volt kérdés, hogy az ismerősöm nem hibás..
Ha buszt vezettél, akkor miért remegett kezed-lábad? Ez a szitu mindennapos..biztos, hogy alkalmas vagy az ilyen eseteket kezelni?
Én is vezettem buszt, méghozzá olyan távoli országban, ahol kaotikus közlekedési állapotok uralkodtak. Csak az első nap volt izgalmas, aztán felvettem a helyi ritmust, és probléma egy szál sem..a különlegesség az volt, hogy ott mindenki dudált, ha kell, ha nem..
Szerintem a kérdező nem a forgalmi szituációt nem tudta feldolgozni hanem azt, hogy megbukott.
Ha hivatásosként történik ez azóta már el is felejtette volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!