Miért van az, ha az 50-es táblánál 45-tel megyek, le akarnak túrni az útról, de ha 65-tel, akkor is?
#9 Miért nyírna ki bárkit? Városon kívül én sem feltétlen tartom a sebességhatárt. Időjárás és láthatóság alapján belövöm, mennyi az a max. sebesség, amit biztonságosnak ítélek meg, tudva, hogy ahogy növekszik a sebesség, nagyon minimum négyzetes arányban nő az a távolság, amin belül mindent érzékelnem, figyelnem kell. Nem is megyek annyival, mint mások, mert ha nem is vagyok elég rutinos ahhoz, hogy 180-nal száguldozzak, annyi rutinom azért van, hogy magamról tudjam, nem vagyok képes 180-nal száguldozni, meg nem kockáztatok sávon belüli, jobbról és autók között átcsúszós előzéseket. És még koccanásom sem volt soha, nemhogy halálos balesetem.
Az is tény, hogy közvetve-közvetlenül a szemellenzős "ennyi a sebességhatár" is igenis teremt veszélyhelyzeteket, mert az ilyen nem képes alkalmazkodni a forgalomhoz, és többnyire ez az emberfajta nem ismeri a jobbratartás és tartja sorozatos előzésnek azt is, ami egyáltalán nem az. Én is kitúrom őket a belső sávból Budapesten és országúton is, mert ha valaki mazsola, neki és másoknak is jobb, ha megmarad a helyén.
Utolsó, a 9-es vagyok. Nem mondtam, hogy a sebesség túllépés miatt nyír ki bárki bárkit. Ne csak ennyit értelmezz abból amit írtam.
Ha tudsz bánni a sebességgel, tudod, hogy mit csinálsz addig nincs semmi gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!