Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Volt már, hogy benézted a...

Volt már, hogy benézted a közeledő jármű sebességét?

Figyelt kérdés
Ma történt velem: kerülgettem az út szélén álló autókat. Láttam, hogy szemből jön egy autó, így nem kezdtem bele a kikerülésbe. Annyira közelinek tűnt, pedig még nagyon messze volt. De ha már egyszer megálltam, úgy voltam vele mostmár kivárom. Kicsit ciki volt, nézett is rám ő is, gondolom kíváncsi volt ki ez a beszari sofőr. Esetleg lehet a szürkület az oka, vagy csak dimán benéztem? Gyorsabbnak, és közelibbnek ítéltem meg, mint valójában volt.
2022. nov. 5. 16:39
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Megesik. Még mindig jobb így benézni mint fordítva.
2022. nov. 5. 16:41
 2/3 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
100%
Persze hogy van ilyen, már mindenkivel előfordult ez, aki legalább egy éve rendszeresen vezet. A fordítottja meg azzal is előfordult már, aki legalább két éve vezet.
2022. nov. 5. 17:54
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Persze, az ember pártízezer éve lakja a földgolyót, de csak úgy 200 éve , a vasút megjelenése óta kell nagyobb sebességeket érzékelnie a mindennapjai során. Ennyi idő alatt nem tudtunk evolúciósan alkalmazkodni, a sebességérzékelésünk egészen pocsék mondjuk a statikus magasság- vagy távolságérzèkelésünkkel szemben. Így aztán nem csoda, hogy kivétel nélkül mindenki téved ebben időről időre.

És pontosan ez az, amit a gyorshajtásra hajlamos emberek figyelmen kívül hagynak, aztán mint a mostani toronyi esetben is, pislognak utána a kórházban meg a bíróságon , mint hal a szatyorban, amikor a szaki a megtévesztő sebessègről meg humán érzékelésről értekezik. És nem érti.

2022. nov. 5. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!