Traktorosok, egy mtz 80 as, is ugyan anyi lóerős mint a 82 es? Mijen sorrendben vannak a sebességek az mtz 1221es nél?
A 80-as és 82-esnél a motor ugyan az. Csak van első hajtás a 82-esen.
Ugyanúgy csak máshogy van számozva nem 1-től 9-ig.
Ugyanaz a kettő, csak az elsőhajtás a különbség.
Azt így nem tudom mivel bonyolult, más megoldású, neked kapcsolási rajz való.
Na a lényeg, hogy két váltókar van benne az egyikkel a tartományt lököd, a másikkal a sebsséget.
Amúgy nem ismerem de nem is óhajtom jobban megismerni ezt a fajta váltóját a ruszkiknak!
"Magyarázza már el valaki ezt a rajzot, ami az utolsó linken van, mert erre én is kiváncsi lennék."
Itt egy kapcsolási rajz. Szóval a lényege, hogy két váltókar van, az egyikkel sebességtartományt váltasz, a másikkal meg a sebességet. Bár ezt már leírtam. A 6 hengeresnek is ez a fajta váltója van, pótot húzni nem nyerő, mivel felező (sebességcsökkentő) nincs benne és a nagyobb tartományt és a sebességet visszaváltani kisebbe nem éppen reccsenésmentes.
A jobb kinézetű kapcsolási rajzzal talán érthetőbb egy kicsit!
"különösen a képeket mert sokat segitettek.Azt nem hittem volna hogy enyire komplikáltak a sebességek az 1221-esen.De meg lehet tanulni."
Szivesen! Túl van bonyolítva + ruszki "minőség" így nem annyira szeretik, igaz a zetro kristály váltója is is ilyesmi rendszerű.
Venni akar 1221-est? A képekért adhatsz egy zöld kezet a válaszra! :) (Persze nem kötelező. :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!