Volt már, hogy kiszálltatok mert a mögötted levő felidegesített?
Félek, hogy előbb-utóbb kiszállok, és vagy én verek meg valakit, vagy engem fognak. Én komolyan egy nagyon türelmes ember vagyok. De amikor dudálnak mögöttem, hogy menjek, de én nem tudok menni mert balról, jobbról is jönnek, mégis mit tegyek? Lassan kellenetlenül érzem magam, hogy balra akarok kanyarodni. Vagy ami a multkor is történt: egyenesen mentem a kereszteződésbe, a mentő kikanyarodott "elém" balra. Számítottam rá, hogy kifog menni, hiszen egy kórház területén voltunk. semmi baj nem is történt mert nem mentem gyorsan, picit kellett rálépnem a fékre, biztos ami tuti alapon. És nyomja mögöttem a dudát. Nem fogom összetörni a kocsimat meg a mentő kocsiját, függetlenül attól, hogy nekem volt elsőbbségem. Nem vplt nagy forgalom, ketten voltunk a keresztben, a lámpa kellő ideig zöld, esélye sem volt benn ragadni
A kérdésem azoknak szól, akik ilyen esetekben dudálnak: MIRE JÓ EZ? Dudálj, ha elbambulok a lámpánál, dudálj, ha balesetveszélyes a szitu, dudálj ha kutya mászik eléd, dudálj, ha veszélyesen vágok be eléd. De miért kell kereszteződésben dudálni, ha egyszer a másik nem tud biztonsággal kihajtani, vagy lassabban tud menni mert figyel arra is ha nem adják meg neki az elsőbbdéget?
Fő kérdésre válaszolva: nem, nem volt ilyen. Friss jogsis vagyok, néha ledudálnak, azért mert "lassan megyek" (60-as táblánál 55-tel). Ilyenkor csak mosolygok majd feljebb veszem a hangerőt. A mögöttem lévőnek is van jogsija. Ha neki lassú vagyok oldja meg az előzést.
Nem lehet, hogy azért dudálnak, mert nem indexelsz? Vagy későn indexelsz? Szándékot jelzünk, nem tényt. Előbb index, aztán lassítás. Nem fék majd index.
"Én komolyan egy nagyon türelmes ember vagyok."
A leírtak alapján nem úgy tűnik...
Nem volt, mert én veled ellentétben valóban türelmes vagyok és eszembe se jutott, hogy kiszálljak bármi miatt.
Nekem volt már.
Nem mentem oda, csak kiálltam a kocsi mellé széttárva a kezemet értetlenül hogy "mi a fszt vered a dudát?"
Két dolog csesz fel nagyon:
1. Amikor 0,000001 másodperccel a sárga villanása után már tenyerelnek a dudán, hamarabb mint ahogy zöldre vált a lámpa.
2. Amikor gyalogátkelőhelyen tenyerelnek a dudára, mert át merészelem engedni a gyalogost.
Köszönöm szépen a válaszokat.
De, türelmes vagyok. Tényleg igyekszem, annyira igyekszem mindenre, és mindenkire odafigyelni, normálisan vezetni. Akinek kell segíteni a közlekedés során. Lassítok, beengedek, ha veszélyes a szitu szintén lassítok, elengedem, úgy manőverezek, hogy ne legyen baj. De ez a mentős eset rohadtul kiverte nálam a biztosítékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!