Felidegesít a legjobb barátom. Ennyi volt?
Kb. 20 éve ismerjük egymást, volt pár nehéz életszakasza mindkettőnknek, amin közös erővel léptünk át, így a kötődés elég szoros.
Az elmúlt pár hónapban viszont felvett egy olyan idigesítő, kihasználó, "kivagyi" stílust, hogy egyszerűen 300 lesz a vérnyomásom ha meglátom hogy ő írt rám Facebookon, vagy hív telefonon.
Mit tegyek?
Nekem is van ilyen barátságom, csak a miénk 18 éve tart. Nála is volt ilyen időszak, amikor nehéz volt a társaságában megmaradni, illetve nálam is volt. Olyankor szüneteket tartottunk. Ha nekem volt bajom, elmondtam neki, és egy ideig nem kerestem, ha neki volt, akkor ő is elmondta nekem, és szintén szünet volt. Átbeszéltük mindig a dolgokat, és a megoldás mindig az volt, hogy szünet kell... Egyszerűen ami ilyen hosszú ideje tart már, van hogy pont emiatt igényel egy kis távolságot.
Tehát esetleg ez mint megoldás?
A kihasználást úgy értem, hogy pl. meghív magához beszélgetni, viszont kiderül, hogy a beszélgetés azt jelenti, hogy vigyem el őt autóval bevásárolni, vagy a postára, vagy segítsek neki megjavítani valamit, stb.
Jó barátok vagyunk, és szívesen is segítek neki, de ezt én már soknak érzem. Most már szinte heti rendszerességgel megy ez
Ja igen, és ha felhozom neki, hogy én szívesen eljövök beszélgetni, de nem tudom őt mindíg mindenben segíteni, akkor 100 éves ügyeket hoz fel, hogy "legutóbb én segítettem, most nem fér ez bele neked?"
Biztos én is elfogult vagyok már ebben a helyzetben, de az a legutóbb úgy kb. négy éve volt, és kb. két alkalommal, akkor is azért mert épp szervízben volt az autóm. Az övének viszont semmi baja.
Nézd, tudom nem nekem válaszoltál, hanem a másik hozzászólónak, de a legegyszerűbb, ha megmutatod neki hogy hol a határ. Ha fuvar kell neki, egyszerűen mondd meg hogy bocs, én erre nem érek rá, azt hittem tényleg baj van, úgyhogy megyek, használd légyszi a saját kocsidat... Több ilyen eset után majd kiderül hogy tényleg őszintén keresi e a társaságod, vagy pedig a többszöri visszautasítás után egyszer csak nem is keres többet. ( ezzel bizonyítja hogy kihasznált.) De ez csak egy példa volt...
1-es voltam.
valóban nem reagáltam a te ötletedre, bocs, csak annyira felidegesít ez a téma...
Igazából megbeszélni nem lehet vele semmit, mert elkezd zsarolni, felhozni régi dolgokat, hogy "bezzeg ő...". Tudja, hogy nekem ez gyenge pontom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!