Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Rendőr karjelzésnél mehet...

Rendőr karjelzésnél mehet egyszerre a balra nagyívben, és a szemből jobbra kisívben kanyarodó?

Figyelt kérdés
És ilyenkor a balra nagy ívben kanyarodó ugyebár elsőbbséget ad a jobbra kisívben kanyarodónak. Egy telezöld esetén. De ha rendőr irányít, lehet ilyen? Vagy ő a kanyarodást is tilthatja. Oké, hogy rendőr fülén átmehetünk, a kresz ide vonatkozó részét is elolvastam. Remélem érthető a kérdésem. Tehát külöm szabályozza, hogy egy irányból egyenesen mehetek vagy kanyordhatok?
2022. okt. 28. 20:12
 1/2 A kérdező kommentje:
Most tanulom a kreszt, és ez kicsit agyalós rész számomra. Azt értem, mikor kell megállni, azt is, mikor mehetek. Csak ott az nem tiszta, hogy honnan tudom MERRE mehetek. Oké, hogy int, hogy mehetek, de mehetek olyankor jobbra is balra is?
2022. okt. 28. 20:13
 2/2 anonim ***** válasza:
50%

Nem tilthatja a kanyarodást.

A rendőr 2 dolgot tud:

- 2 szembe lévő iránynak telezöldet ad. (Ilyenkor a rendőr mögött kanyarodhatsz balra)

- 1 iránynak minden irányba nyilas zöldet ad. (Ilyenkor a rendőr előtt kanyarodhatsz balra)

Ezt nézd meg és megérted:

[link]

2022. okt. 28. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!