Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Tennèl feljelentèst??

Tennèl feljelentèst??

Figyelt kérdés
Egy ütközès elkerülsz vèszfèkezve. Az esetben semenyire nem nem vagy vètkes. Van kamera felvètel. A másik autós nagy hibát vètett az esetnèl. A kocsiban egy olyan ember is ül, akit nagyon szeretsz. Feljelented vagy elengeded az esetet?
2022. okt. 27. 05:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
95%
Ha szándékosan többször direkt veszélyeztet, akkor igen, ha véletlenül hibázik, akkor nem.
2022. okt. 27. 09:18
 12/15 anonim ***** válasza:
93%
9-es, ebben mi a spicliség? Valaki szándékosan veszélyeztet valakit mondjuk. Ha én ott nem megyek utána és verem agyon, akkor legközelebb is rendben lévő , elfogadható viselkedésnek fogja ezt tekinteni és adott esetben nálam védtelenebb, kiszolgáltatottabb embertársunkkal szemben is úgy fog viselkedni , adott esetben életveszélybe sodorva az illetőt vagy épp a abszolút kívülállókat. Ha én az ilyet ki akarom vonatni a forgalomból, a hatóságok közbenjárásával, az miért rossz dolog? Jobb lenne agyonverni inkább az ilyet? Úgy értem: őszintén, ha egy kicsit parasztabb módon vezet az ismeretségi körödben egy általad kedvelt, szeretett ember és veszélyt okoz szándékosan, az szerinted teljesen oké ? Vagy ha nem oké, akkor jobb lenne rendőrségi eljárás , jogsi bevonás helyett bunkóval agyonvágni vagy legalább lerúgni a veséjét? Vagy csak küldje el a sértett a kûrva anyjába és attól megtér, nem lesz rossz ember ő többe ?
2022. okt. 27. 10:12
 13/15 anonim ***** válasza:

"Teljesen mindegy mi az"

De tényleg nem mindegy, hogy mi az.

Nézd én friss jogsisként egyszer csináltam egy olyan bakit, hogy egysávosra szűkített hídon megálltam a pirosnál, de annyira összezavartak az össze-vissza kihelyezett terelőtáblák, hogy a szembe sávban álltam meg. Vagyis abban a sávban ahol a szabad jelzés akkor haladt. Egyből kapcsoltam, hogy basszus mit csinálok és tolattam is vissza. Kaptam dudát, villogást, de a hátam mögött hála Istennek segítettek. Szépen tolattak hátra. Most ez is elég balesetveszélyes volt, bár álltam az autóval és 20 km/h ott a megengedett sebesség. Senki nem jelentett fel. Na ez csak egy példa. Nekem tényleg az sem mindegy, hogy mi okból teszik, szándékos vagy sem. Volt olyan nekem is, hogy lassítanom kellett egy benézett kikerülés miatt. Na bumm most ezért nem fogok a rendőrségen ülni. Hiába balesetveszélyes. Illetve magamból indulok ki. Azóta amióta azt a hülyeséget csináltam sokkal sokkal jobban odafigyelek, eltelt 5 év azóta nem történt hasonló sem pedig sokat vezetek.

Meg egy idő után az ember érzékeli maga körül, hogy milyen sofőrök vannak körülötte. Nem mindegy, hogy a rutintalan 20 éves kislány miatt kell picit lassítani aki először ül be az autóba, és pici bakikat okoz amit próbál azonnal javítani. Nem mindegy, hogy az agresszív drogos sofőr 200-al megy lakott területen belül és pont lefossa a többi embert, büntetőfékezget előtted meg nyomja rád a refit. Na az ilyet biztos feljelenteném. És igen a vasúti átjárós dolog is. Azért azt nehéz nem észre venni. Szóval igen, mivel mind hibázunk néha ezért ebből kifolyólag nem szalad egyből mindenki a rendőrségre. Ma nekem van felvételem rólad, holnap neked lesz rólam. De mint írtam abszolút nem mindegy a körülmény. Ha mind a rendőrségre szaladgálnánk, valószínűleg ott csücsülnénk és néznénk magunkat valaki felvételén. Nincs tökéletes sofőr, de törekedni rá kötelező!

2022. okt. 27. 11:47
 14/15 A kérdező kommentje:

"em mindegy, hogy a rutintalan 20 éves kislány miatt kell picit lassítani aki először ül be az autóba, és pici bakikat okoz amit próbál azonnal javítani. Nem mindegy, hogy az agresszív drogos sofőr 200-al megy lakott területen belül és pont lefossa a többi embert, büntetőfékezget előtted meg nyomja rád a refit. Na az ilyet biztos feljelenteném. És igen a vasúti átjárós dolog is. Azért azt nehéz nem észre venni. Szóval igen, mivel mind hibázunk néha ezért ebből kifolyólag nem szalad egyből mindenki a rendőrségre. Ma nekem van felvételem rólad, holnap neked lesz rólam. De mint írtam abszolút nem mindegy a körülmény. Ha mind a rendőrségre szaladgálnánk, valószínűleg ott csücsülnénk és néznénk magunkat valaki felvételén. Nincs tökéletes sofőr, de törekedni rá kötelező!"

Csak szólok hogy ezzel a mondatokkal válaszoltál a kèrdèsre... Mert benne van, hogy mi az ami nállad bele fèr, mi az ami biztosan nem...

2022. okt. 27. 12:20
 15/15 anonim ***** válasza:

Azt gondolod hogy csak feljelented és mész tovább a dolgodra??

Ügyvédet kell fogadnod, tárgyalásokra járnod stb.

Boldog karácsonyt! :P

2022. okt. 27. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!