Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Első hosszabb utam, kicsit félek?

Első hosszabb utam, kicsit félek?

Figyelt kérdés

Kb 250 km (3 és fél órár írt a GPS). Ez az első, hogy ilyen (aránylag nagy) távot vezetek le egyszerre. Hogy tudnám magam kicsit megnyugtatni? Nektek milyen volt az első hosszabb vezetés?

Ekkora távra tervezzek pihenőt?

2022. okt. 18. 15:06
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
41%

Ha már benne ülsz , észre sem fogod venni úgy repül az idő...

Főleg, ha autópályán mész.

Én sosem szoktam pihengetni, lenyomok egy Bp-Regensburg-ot is egyhuzamban. ez 650 km..

2022. okt. 18. 15:12
 2/15 anonim ***** válasza:
62%
Kiérsz a városból és elmúlik minden bajod.
2022. okt. 18. 15:12
 3/15 anonim ***** válasza:
61%

nagyon nem mindegy, hogy Marutival, vagy Bentley-el mész..az előbbi megterhelő egy kicsit.

Bbármivel is mész, észre sem fogod venni, és ott vagy.

2022. okt. 18. 15:35
 4/15 anonim ***** válasza:
93%
Igen, szerintem a legelső ekkora távnál mindenképp tervezz pihenőt. A "legrosszabb", ami történhet, hogy visszafelé már anélkül jössz, mert kiderül, hogy tök jól bírod. :)
2022. okt. 18. 16:03
 5/15 anonim ***** válasza:
66%

Kezdő vezető koromban előre megterveztem az útvonalat és a jelentősebb kereszteződéseket, csomópontokat, nagyobb települések belterületét kinagyítottam a google-maps-ban és kinyomtattam. Így előre képben voltam, hol merre kell kanyarodni, várhatóan hova kell besorolni.

Ha az úticél forgalmasabb úton volt, akkor direkt úgy hajtottam be az utcába, hogy az úticél jobb oldalra essen, elkerülve a balra kanyarodást, vagy ellenkező oldalon parkolást.

2022. okt. 18. 16:25
 6/15 anonim ***** válasza:
85%

Tényleg egy dologra kell figyelni, a pihenésre, akkor is ha fáradtnak érzed magad fizikailag és akkor is ha mentálisan vagy az.

Én évente 20 ezret vezetek, de ha kell simán megállok 1-2 alkalommal megmozgatni a lábamat, kiszellőztetni a fejemet.

Nyilván az sem mindegy, hogy 3,5 óra pályázás, ami elég eseménytelen. Vagy mondjuk szürkületben/éjszaka kell a Mátrában kanyargós úton lenyomni a távot.

az is hasznos, ha előtte megnézed az útvonalat, hogy képben legyél vele, mire számíts, hol van letérő, kerülő, stb.

2022. okt. 18. 18:16
 7/15 anonim ***** válasza:
62%
Miért van minden válasz lepontozva?
2022. okt. 18. 18:43
 8/15 anonim ***** válasza:
69%
Mert idióták vannak itt.
2022. okt. 19. 05:57
 9/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm, mindenkinek ment a zöld pipa!
2022. okt. 19. 11:06
 10/15 anonim ***** válasza:
13%
#7 Azért, mert hülyeségeket írnak. Már elméleti tanfolyamon megtanítják, ha fáradtnak érzed magad, álljál meg, igyál egy kávét nyújtózkodjál, lélegezz mélyeket. Ez evidens, nem kell elmondani. Én személy szerint azt is lepontoztam, aki tök szimpatikusan kezdte, hogy megnézi az útvonalat, mikor merre fog menni (amúgy így simán el lehet nézni, ha valakinek nincs tök jó tájékozódási érzéke), de aztán leírta, hogy direkt kerülte a bal kanyarokat. Ne adjon olyan balf*sz tanácsot senkinek, aki nem tud balra kanyarodni. Szóval azért van mindenki lepontozva, mert senki nem mondott olyat, aminek értéke lett volna, vagy ne magát járatta volna le.
2022. okt. 20. 04:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!