Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A vezetés közbeni telefonálást...

A vezetés közbeni telefonálást miért nem szankcionálják jobban?

Figyelt kérdés

Például ittas vezetésért jogsi elvétel és felfüggesztett börtön is járhat, még akkor is ha nincs baleset csak elkapják az embert.

A vezetés közbeni telefonálás miért veszélytelenebb, hogy egy pár tízezres csekkel meg lehet úszni? Ha városi 50km/h-nál 5 másodpercig csak a telefonjára figyel a sofőr, magyarán vakon vezet 70 métert ami bőven több mint a féktávolság. Ez rosszabb eredmény mint az erős ittasság miatti reakciókésés.

Vagy a telefon babrálása miért veszélytelenebb? Az ittasság sem jelenti azt hogy feltétlenül balesetet fog okozni a sofőr.

2022. okt. 18. 08:54
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg aránytalanul kevés a büntetés. De igazából tök mindegy, úgysincs , aki megfoghatná a telefonálókat.
2022. okt. 18. 09:00
 2/7 A kérdező kommentje:
#1 Hát felénk azért fogják. Motoros rendőrök ki állnak az út szélére, ha látnak egyet mennek is utána. Napi 4-5-öt fognak meg így.
2022. okt. 18. 09:10
 3/7 anonim ***** válasza:
20%
Én is szoktam néha telefonozni vezetés közben, ha ésszel csinálod, akkor nem veszélyesebb, mint a rádiót vagy a fűtést állítgatni.
2022. okt. 18. 10:14
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt nincs aki büntessen, másrészt fentről kellene jöjjön egy népszerűtlen intézkedés, amit az egybites szavazó is könnyen tud egyértelműen párthoz társítani, így nem érdek a szigorítás sem
2022. okt. 18. 11:54
 5/7 anonim ***** válasza:

Mert az ittasságot egyértelműen meg lehet állapítani.

Ott a szonda, ha nem 0.0 akkor bukta.

Ellenben a telefonálást nem ilyen egyszerű bizonyítani. Ráadásul legtöbb esetben nem a konkrét telefonálás, hanem a telefon nyomkodása, írás ami elvonja a figyelmet.

Az tény, hogy szerintem legalább olyan veszélyes és felelőtlen dolog mint tudatosan megszegni a közlekedési szabályokat.

2022. okt. 18. 17:59
 6/7 Koplárovics Béci ***** válasza:
50%
Én nem tudom, hogy te hogy vagy vele, de nem bambulom 5mp-ig a telefonomat hívás közben. Az is maximum mazsola dolog, hogy amíg a telefont nyomod, addig nem tudsz az útra is figyelni. Ennyi erővel az órára se nézz rá, a GPS-re sem, meg az utastársaiddal se beszélgess. Nyilván megvannak azok a szakaszok és forgalmi helyzetek, amik több figyelmet igényelnek, és bőven vannak olyanok is, ahol/amikor kevesebb figyelem sem fog balesettel végződni. Pl állok a lámpánál, elindítok egy hívást kihangosítva. Ettől a tötymörgő tata meg az önjelölt rendőr (aki az óra szerint sem megy +1km/h-val) is veszélyesebb.
2022. okt. 18. 18:09
 7/7 anonim ***** válasza:
53%

Ja... Mazsola dolog... Főleg amikor rám húzza a versenyző, mert holt teret nem látja a telefontól a fülén, vagy amikor villantok, hogy jöjjön, ha már kidugta félig az orrát elém, erre közel érve azt látom, hogy még egy kritikus helyzetben azaz kanyarodás és forgalomba csatlakozás közben is a telefonját nyomkodja az idióta akkor azért meg tudnék állni elbeszélgetni vele. Vagy amikor csak rá kell dudáljak, mert gurul rám annyira elfoglalja a Messenger.

Korábban Oszkároztam, a sofőr fél úton a csaja által mutogatott videókat nézte, közben meg tolt le mindenkit 160-al. Amikor kifogásoltuk, megjegyezte, hogy neki ne pofázzon senki ő hivatásos sofőr...

Másik oszkáros meg konkrétan végig Messengerezett, elengedte a kormányt és két kézzel írogatott miközben 3 idegen ült mellette.

Nyilván lehet sarkítani, hogy senkinek nem lesz baja mert megálláskor kihangosítja a telefonját és nyilván tudod te is, hogy nem ez a fő probléma.

Bár erre is láttam már példát, Mercis újgazdag 180-al tolt le mindenkit, majd azt láttam, hogy vészvillogóval telefonozik a leálló sávban. Majd 10 perc múlva ugyanúgy elment mellettem 180-al.

2022. okt. 18. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!