Elvehetik ezért a jogsim?
Figyelt kérdés
A gyalogos nagyon hirtelen lépett ki elém a zebrán, 5 éve vezetek sosem volt még ilyen. Nem történt semmi baj, de tényleg féktávolságon belül szinte futott, egyik pillanatról a másikra ott volt mellettem. Ha hirtelen fékezek tuti neki megy a kocsinak. Van kamera a zebránál. Lehet ebből baj?2022. okt. 15. 17:03
2/5 anonim válasza:
Ha nem volt baleset akkor nem. Egyébként pedig frissítsd fel kresztudásod
3/5 anonim válasza:
Ha tényleg (!) szinte futott, egy jó ügyvéddel ki lehet manőverezni a teljes felelősség alól, de teljesen megúszni egy ilyet nem lehet. Tényleg frissíts a tudásodon és legyél ott fejben minden zebránál.
4/5 A kérdező kommentje:
Minden zebránál nagyon figyelek, lassítok, ha nem látok senkit akkor is. De nem értem hogy termett ott hirtelen. Ment futó lépésekben a járdán mint egy zombi, aztán hirtelen a zebrára lép. Persze nem őt hibáztatom, és messze volt még attól, hogy baj legyen, szembe sem jöttek és kellően lassan mentem ahhoz, hogy felmérjem a dolgokat. Nyilván neki van elsőbbsége, ha baj lett volna az én hibám. De akkor sem értem miért így kell ezt csinálni. Mindenkinek megadom az elsőbbséget, nem vagyok sem sietős sem türelmetlen de mit tehet az ember amikor a gyalogos hirtelen lép le elé?Elfogadom ha megbüntetnek.
2022. okt. 16. 13:28
5/5 anonim válasza:
Ennyire ne dramatizáld túl szerintem.
Nem szaladunk rá alapból a zebrára. Ha már közel vagy a zebrához és úgy ítéled meg, hogy senki nincs aki át szeretne kelni akkor érdemes gázt adni az autónak, hogy minél hamarabb át is haladj a zebrán és ha egy öngyilkos jelölt a semmiből eléd ugrana akkor ne legyen ideje már elüttetnie magát.
Egyébként meg kellene tanítani a gyalogosokkal, hogy mielőtt át akarnak kelni a zebrán ne az autót nézzék hanem a sofőrrel próbálják felvenni a szemkontaktust. Én így csinálom és nagyon jól meg tudom ítélni, hogy mi a sofőr szándéka, illetve, hogy lát e engem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!