Volt már olyan, hogy saját hibádból majdnem balesetet okoztál?
Én most nagyon rosszul érzem magam. Tolattam ki parkolóból, néztem mindenfelé tiszta volt a terep. Majd anya szól, hogy állj! Egy kerékpáros fiú előbukkant valahonnan. Nem tudom, ha anya nincs ott vajon mi történt volna. Valószínűleg észrevettem volna én is, hiszen ahogy anya kimondta, hogy állj már láttam én is. Igazából hideg fejjel gondolkodva ez még messze volt a majdnemtől. Ha egyedülvezetek ezek fel sem tűnnek nagyon mármint olyan értelemben, hogy jön, megállok majd megyek tovább. Most az a bajom, hogy azon agyalok vajon akkor is észre veszem-e ha nincs ott.
Amúgy is lelkis, és óvatos vagyok. 5 éve vezetek rendszeresen nem volt még balesetem, de ha ilyen van akkor az nagyon szomorúvá tesz.
Jellemző a gyalogosokra és a biciklisekre is, hogy természetesnek veszik, hogy az autón van fék és az autós látja is őket és nyugodtan kisétálhatnak/gurulnak a tolató autó mögé, mert az meg fog állni miattuk. Pedig nem.
Velem is sokszor előfordult, ha meg kiszólok neki, hogy máskor figyelni kéne akkor még nekik áll feljebb.
Nyugi, elő fog még fordulni hasonló. A hülyékre sajnos nem fogsz tudni felkészülni.
Olyan nem létezik, hogy egy rendszeresen közlekedő ember ne kerülne balesetveszélyes helyzetbe saját hibájából legalább évente egyszer.
Csak olyan van, hogy nem veszi észre.
Városban közlekedve legalább negyedóránként védek ki olyan hibát, amit más vét. És meggyőződésem, hogy legalább a felét az elkövető nem veszi észre.
Pár évig elég sokat utaztam egy kolléga mellett, akinek szokása volt felvenni a telefont vezetés közben. Olyankor ő se látott, se hallott, csak a telefonra figyelt. Telefonáláskor pár percentként követett el olyasmit, amibe belehalhattunk volna, de a többi közlekedő szerencsére figyelt. Na, ez a kolléga egy ilyen esetet se vett észre.
3#vagy olyan friss a jogsija...
Amúgy igazad van, mindenki hibázott már, ès fog is. Nekem legutóbb egy elsőbbsèg adással volt gondom. Az eső ilyen szitum ami a kèrdező volt, egy körforgalom volt. Bemenet előtt vol egy zebra, gyalogos. Megáltam, átengedtem, ès 2 napos jogsival nem nèzte be a körforgalomba, ès menet szerint èrkezett az autóval.... Kèrdező: enged el az esetet, vond le a hibádat, ès tanulj belőle.... Baleset mentem km-et kívánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!