Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért szidják egymást a gyors...

Miért szidják egymást a gyors és lassabb sofőrök?

Figyelt kérdés

Mostanában mindenhol csak ezt olvasom. Régen nem nagyon foglalkoztak ilyenekkel az emberek. Mostanában meg minden második face poszt erről szól.

Meg minden egyes balesetes poszt alá odaírják, hogy az indokolatlanul lassan haladók miatt van a sok baleset. Pedig az adott posztban pl kifejtik elég tisztán, hogy mondjuk egy elsőbbségadás elmulasztás miatt van. De ugyanúgy a gyorsabbakra is odaírják, hogy miattuk van pedig az sem igaz. És ilyeneken ölik egymást az emberek pedig egyik csoport miatt sincsenek kiváltképp gyakori balesetek, mert én is inkább olyanokról hallok hogy nem adta meg az elsőbbséget, vagy, hogy lesodródott, elvesztette az uralmát, szembe sávba hajtott stb. Most itt mindenki bűnbakot keres?

2022. szept. 30. 21:01
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
50%
(Hozzáteszem, pont az ilyen "bérletem van a belső sávba" figurák azok, akik összevissza index nélkül akár két sáv közé húzódnak, mert kisorolni derogál, de azt hiszik, jófejek, ha mondjuk hagynak egy harmad belső sávot hogy a motoros mögöttük elhaladhasson. Én motorral is úgy közlekedem, mint autóval, azaz szabályosan, sávon belül csak egy nyomon haladó járművet fogok előzni. Tessék kisorolni.)
2022. szept. 30. 22:37
 12/32 anonim ***** válasza:
100%
jó hát 3-4 kamion közé nem fogok kisorolni. addig ki írja a 130-at a mögöttem jövő. ha meg előttem 110-el más is előz, akkor én hiába mennék ki, nem fog gyorsabban haladni
2022. szept. 30. 22:49
 13/32 anonim ***** válasza:
100%
kibírja
2022. szept. 30. 22:51
 14/32 anonim ***** válasza:
28%
Ha elég dinamikusan érkezel, a 110-zel előzni kezdő gyorsan meggondolja magát, visszasorol, és majd előz, amikor eltűntél előle. Mint egy normális közlekedő. Én kibírnám a 130-at, az a baj, hogy a sofőrök többsége ilyenkor elbizonytalanodik, 130-ból hirtelen 115 lesz, és közben a sávon belül szlalomozik, hogy most mit is csináljon. Na, az ilyen nem való közútra.
2022. szept. 30. 22:54
 15/32 anonim ***** válasza:
100%

"Ha elég dinamikusan érkezel, a 110-zel előzni kezdő gyorsan meggondolja magát, visszasorol, és majd előz, amikor eltűntél előle. Mint egy normális közlekedő."

Kezdjük ott, hogy a "dinamikusan érkezel" azaz mész mint a f..sz már önmagában összeegyeztethetetlen a normális közlekedéssel...

2022. szept. 30. 22:59
 16/32 anonim ***** válasza:
46%
Te sem voltál még autópályán. 110-zel bemenni a belső sávba amúgy is f*szság ha nem üres a belső, de azért egy 130-cal érkezőn csak látod, hogy gyorsabb nálad. A gyorshajtás itt már csak hab a tortán, 20km/h sebességkülönbség igenis érzékelhető.
2022. szept. 30. 23:09
 17/32 anonim ***** válasza:
0%
De ha te az a típus vagy, aki a közlekedésből a sebességhatárokat megtanulta, a rugalmasság, jobbratartás, egyéb szabályok és elvek nincsenek meg, felesleges is vitázni, úgyis csak nyomod a magadét, ahogy én a magamét. A különbség talán annyi, hogy amit én mondok, az megalapozott.
2022. szept. 30. 23:11
 18/32 anonim ***** válasza:
94%
az a baj, hogy a 110-el előző simán feltart maga mögött pár autót. na ilyenkor szokott jönni a 150-es.és megmondom őszintén én ilyenkor nem kúszok vissza, hanem befejezem az előzést. mi a fenének váltogassak sávot, ha az első lassú miatt úgysem jut előrébb?
2022. szept. 30. 23:18
 19/32 anonim ***** válasza:
16%
#18 Nem is ezt mondom. Megkezdett előzés az megkezdett előzés, fejezd is be, utána térj vissza a sávodba. Azt kifogásolom, hogy az azért nem sorozatos előzés, hogy elmegyek egy autó mellett, és 2 perc múlva érem be a következőt, de közben nem sorolok ki. Vagy egyszerre előzök három kamiont, mindkettő között kilométernyi hely, nem sorolok ki. Mert lehet mondani hogy "én két kamion közé nem sorolok ki, addig kibírja a 130-at", de ennyi erővel a belső sávban haladni kívánó is mondhatná, hogy "soroljon már ki két kamion közé, arra a kerek 5 másodpercre kibírja a 100-at". Csakhogy van egy szép KRESZ, ami ezt konkrétan szabályozza. :) És megsúgom, azon kívül, hogy itthon a sebességkorláthoz de facto hozzá kell adni 15-20-at a hülye bírságolási rendszerünk miatt, az autópályán, autóúton közlekedés pont így működik sógoréknál, a fritzeknél, svájciaknál, belgáknál, hollandoknál, horvátoknál, szlovéneknél, olaszoknál, szerbeknél, macedónoknál és görögöknél is, csak hogy ne soroljam tovább. Annyi a különbség, hogy pl. Svájcban, ahol a kemény bírság miatt rigorózusan nézi mindenki a GPS miatti sebességet minden apró előzés húsz percig tart, ami lássuk be, ha nincs tele mindkét sáv és nem ténylegesen párhuzamos a közlekedés (amikor nem is kéne senkinek sávot váltani), akkor csak a veszélyhelyzet esélyét növeli, hogy 20 percig egymás mellett halad két jármű. Szóval mielőtt valaki megszólal, hogy ez a gyorshajtós, balkáni magyar közlekedéskultúra - nem, ez nem az. Ez a világon mindenhol ilyen, csak túl sok embernek van jogsija, aki a sebességkorlátozó táblán kívül semmit nem tanult meg.
2022. szept. 30. 23:27
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

"Ja, én szívesen lassítok, ha valaki három kamiont előz, de azt is lássuk be, hogy a jelenleg hatályos KRESZ szerint ha egy kamion előzését megkezdte, akkor nem akadályoz, ha a másodikat is, pedig ott vagyok mögötte láthatóan gyorsabban, akkor már szabálytalan."

EZ NEM IGAZ! #10 Te, akárhogy is próbálod tagadni, tipikusan a másokat letoló, agresszív, totál szabálytalan gyorshajtó lehetsz. SEMMI nem tiltja, hogy a három kamiont egyszerre előzze 130-cal. Ellenben az például szabálytalan és veszélyes lenne, ha gyorsan kisorolna két kamion közé, mert ellopná a hátsó kamion követési távolságát.

2022. szept. 30. 23:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!