Pszichiáter vs pszichológus?Egymást szidják.
Vannak olyan betegsegek, ahol elengedhetetlen a gyogyszer (pl. bipolaris zavar, skizofrenia), a pszichologus nem fogja megoldani a problemat (de attol meg segithet rajta). Vannak olyan helyzetek, mikor nem feltetlen szukseges a gyogyszer (szorongas, enyhe depresszio), mert a mellekhatasaik rosszabbak lehetnek, mint a problema alapbol, es anelkul is meg lehet oldani.
Nekik meg inkabb segiteni kene egymast es osszedolgozni, nem szidni a masikat, mert ez mindkettejuk szakmai inkompetenciajat bizonyitja.
Mindkettőnek megvan a létjogosultsága az életben. Mindent arra kell használni, amire valók.
Engem nem kellett pátyolgatni, nem kellett, hogy okoskodjon valaki, hogy merre tartson az életem. Pszichiáterhez mentem, mert receptet akartam. Kaptam is, első óra után kapásból 3 félét, később 4.-et is. Elkezdtem szedni, sokkal jobban lettem, aztán letettem mindet. El van felejtve. Kihúzott a szarból a sok gyógyszer. Tudtam magamról, hogy a pofázás nálam nem fog működni.
#1:+1. Kérdező, mindkettő agyturkászod hülye, de a pszichiátered jobban. Mi a bajod? Mik a tünetek? Javaslom cseréld le mindkettő turkászt, de a pszichiáter mindenképpen! Olyant keress, aki figyelembe veszi, mit mond a pszichológus.
#2: +1. Van olyan, akinél nem hat. Kérdező, ezért kell váltanod, hogy az orvos hozzád alkalmazkodom, ne téged alakítson magához.
Sokat segítene, ha leírnád, hogy milyen tünetekkel fordultál pszichológushoz/pszichiáterhez.
A pszichológusod klinikai szakpszichológus vagy pszichoterapeuta?
Én is azt javaslom, hogy váltsd le mind a kettőt. Az én pszichológusom mindig azt mondja, hogy egy olyan kliens-terapeuta-pszichiáter háromszögnek kell kialakulnia, ahol mindenki együttműködik mindenkivel, kölcsönösen megbíznak egymásban, és megosztják egymással az információkat. A te esetedben ez egyértelműen nem valósul meg...
(Én a pszichiátert azonnal lecserélném. Igaz, hogy vannak olyan állapotok - pl. bipoláris zavar vagy skizofrénia -, amik csak gyógyszerrel kezelhetőek, de vannak olyan enyhébb esetek is, ahol felesleges a beteget gyógyszerrel tömni, mert a tünetei kezelhetőek pszichoterápiával. A legtöbb esetben a pszichoterápia és a gyógyszeres kezelés kombinációja a legjobb megoldás. A klinikai szakpszichológus és a pszichoterapeuta egészségügyi képzettség, mindketten a mentális betegek kezelését végzik, ezért ostobaság a pszichiátered azon állítása, miszerint a pszichológusok semmit sem érnek...)
Oh,a pszichológus nekem is ezt mondta, aztán végül mégis elküldött pszichiáterhez...
Mikor pont azért fordultam hozzá, mert a gyógyszerekkel már voltak nem túl jó tapasztalataim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!