Miért szidják egymást a gyors és lassabb sofőrök?
Mostanában mindenhol csak ezt olvasom. Régen nem nagyon foglalkoztak ilyenekkel az emberek. Mostanában meg minden második face poszt erről szól.
Meg minden egyes balesetes poszt alá odaírják, hogy az indokolatlanul lassan haladók miatt van a sok baleset. Pedig az adott posztban pl kifejtik elég tisztán, hogy mondjuk egy elsőbbségadás elmulasztás miatt van. De ugyanúgy a gyorsabbakra is odaírják, hogy miattuk van pedig az sem igaz. És ilyeneken ölik egymást az emberek pedig egyik csoport miatt sincsenek kiváltképp gyakori balesetek, mert én is inkább olyanokról hallok hogy nem adta meg az elsőbbséget, vagy, hogy lesodródott, elvesztette az uralmát, szembe sávba hajtott stb. Most itt mindenki bűnbakot keres?
De ezek az emberek mindig túlzásba esnek. Lehet ez önbizalom hiány?
Pl. amikor írják, hogy őket mennyire feltartotta egy lassan haladó, és sehol, de sehol nem tudta kielőzni. Most vagy én nem találkozok ilyenekkel, vagy én vagyok az a bizonyos lassú?
Ha előttem fél évente egyszer valaki lassabban halad a kelleténél mindig kitudom előzni.
Ha én megyek picit lassabban mert olyanok a látási viszonyok engem azonnal kitudnak előzni
Pont lesz@rom a gyorshajtókat eszembe sincs hibáztatni senkit. Mindenki hárít, fröcsög.
Kérdező: ha hosszabb ideig tartózkodtál ugyanazon az úton, akkor te vagy a bizonyos lassú, nem hiszem el, hogy egy kamiont nem értél utol soha. A gyorshajtásnak is két fajtája van: abszolút és relatív. Relatív ugye aki nem látási és útviszonyoknak megfelelően közlekedik, abszolút meg az, aki áthágja a szabályt. Na már most, még olyan is történt, hírhedt baleset, hogy valaki nem adta meg az elsőbbséget, de nem ő volt a hibás, mert olyannak nem adta meg 50-es zónában az elsőbbséget, aki 130-cal rongyolt, és nem is elvárható, hogy ilyenre számítson normál napi közlekedésben. Tehát minden ilyen kérdés elég sokrétű, nem lehet fekete-fehérré egyszerűsíteni.
Olyan sincs, hogy gyors meg lassabb sofőr, és nem egymást szidják. Én pl. még ha szabálytalanul is megyek a belső sávban 150-170-nel, és utolérek valakit, aki szabályos 130-cal 3 kamiont előz egyszerre, mondhatnám, hogy ő egy szabálytalan hülye, mert nem tart jobbra, pedig minden két kamion között van egy autó besorolásának elég hely, minek nem sorol vissza, ha valaki gyorsabban jön mögötte, és van rá lehetősége. Ő meg erkölcscsőszködhet, hogy de hát ő 130-cal megy, ő nem tart fel senkit, csak a szabálytalanokat. (Megsúgom, ebben az esteben a gyorshajtónak lenne igaza.) Szóval megint csak ott tartunk, hogy ez egy többoldalú probléma, mint ahogy ezt a kérdést feltetted.
Engem sosem zavartak a lassabb sofőrök. Kamiont, buszt kielőzök, mert a látási viszonyaimat rontják, ráadásul ha beállok mögéjük egy pirosnál, az életbe nem indulunk el. Akkor is kielőzöm, ha hülye román kamionos, és 70 helyett 90-nel megy a 90-es úton. Tudom, szabálytalan vagyok, de én meg ezt ítélem biztonságosnak, és 15 éve balesetmentesen közlekedem. Persze az olyanokat én sem értem, akik az M7-esen villognak meg verik a kormányt, mert a Székesfehérvárig tartó szokásos torlódás miatt 130 helyett csak 100-110-zel tudnak haladni.
"Ő meg erkölcscsőszködhet, hogy de hát ő 130-cal megy, ő nem tart fel senkit, csak a szabálytalanokat. (Megsúgom, ebben az esteben a gyorshajtónak lenne igaza.)"
Azt azért hozzátenném hogy ez megint erősen egyoldalú bemutatás, tekintve, hogy a "takarodj előlem" szabály mellett ott van a többi szabály amit a hátulról érkezőnek is kötelező lenne betartania, többek között a követési távolság vagy az, hogy nem zavarom vagy veszélyeztetem szándékosan a másik közlekedőt.
az első szempont, hogy az látja pontosan a körülményeket, okot amiért lassan, vagy gyorsan megy, aki a kormány mögött ül..
...sosem jut eszünkbe, mi van ha a sofőrnek szarni kell, de nagyon? Csak otthon, vagy valami kulturhelyen tudja elintézni, oda siet...miközben, pont ilyenkor mindenki tötymörög..
A lassan haladó most jött ki a kórházból, nem igazán hozza a hónappal előbbi formáját, meg amúgyis nagyon fáj amműtét helye...erre mögötte az a frok meg villog..
Általában nem siet a versenyző akkor sem, ha épp a sliccében ügykezel a nője, arra figyel..
...aztán pont magömléskor ér egy stoptáblához..
...most mi is a kérdés?
#7 Azt tegyük hozzá, nem "akadályoz" tekintve, hogy éppen kamiont előz. Te pedig nem akadályozva vagy, hanem egy szimpla közlekedési szituációra reagálsz.
Az más kérdés, ki hogy ítéli meg a biztonságos kihúzódást. de most ez is olyan, hogy ha látom, hogy 3 kamion van, akkor nem kényszerítem ki az előttem haladót közéjük, hanem majd kimegy utána aztán kész, nem dől össze a világ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!