Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mennyire normális, hogy egy...

Mennyire normális, hogy egy 120-as vonatra 100-as mozdonyt raknak?

Figyelt kérdés
A héten az egyik nap az egyik szili 2x megjárta Budapestet sebesvonatokkal. Hajnalban indult Debrecenböl Budapestre, onnan 10:28-kor vissza de már Nyíregyházáig, Nyíregyházától 15:45-kor ismét indult Budapestre, majd Budapestről 21:28-kor indult Debrecenbe, ahová éjjfél után ért be. Ezek tehát mind sebesvonatok és 120-as sebeségűek, de pont egy olyan szili jutott rájuk aznap ami 100 km/h órára le van korlátozva, 100-nál gyorsabban nem mehet De egyik vágállomáson sem voltak képesek kicserélni másik gépre ami 120-as, nincs lekorlátozva, hanem hagyták egész napra. Normális ez, hogy 100-as szilivel szaladgált aznap néhány sebesvonat?

2022. szept. 18. 22:13
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
92%
Az éberségi nem szólal meg attól hogy túllépi a sebességkorlátozást. Nem is tudja az éberségi hogy a mozdonyra éppen mennyi az aktuális sebességkorlátozás. Mondom: nincs 100-as szili! Össze-vissza beszélsz olyan dolgokról amiről láthatóan halványlilasegédfingod sincsen.
2022. szept. 20. 22:13
 22/30 A kérdező kommentje:
Van csak nem gyakori. Ritka. 80-ra lekorlátozott gyakoribb, de előfordul 100. Hallgass, ha nem értesz hozzá.
2022. szept. 20. 22:16
 23/30 anonim ***** válasza:
79%
De ha te értesz hozzá, akkor meg mi a f@szért kérdezel? Tök mindegy mit írunk, te jobban tudod...
2022. szept. 20. 23:04
 24/30 A kérdező kommentje:
Elárulom neked, hogy a mozdonyvezetők is értenek ahhoz, hogy miért van néhány szili lekorlátozva, mindig akad néhány, de amikor a mozdonyvezetőt megkérdeztem, hogy miért raknak 120-as vonatra 100-as szilit, azt válaszolta mind a kettő, hogy passz... Biztos lusták becserélni a nyugatiban, Nyíregyházán, Debrecenben ahol mindig állnak a fűtőházba szilik. Nem tudják a vezérek sem, hogy mi jár a nagyok fejében és miért...
2022. szept. 21. 01:24
 25/30 anonim ***** válasza:
85%

"Hallgass, ha nem értesz hozzá."

Huhh ezt jó megkaptam :D

1995 óta dolgozom a MÁV-nál, láttam már pár szilit hidd el.

És azt is hidd el amit mondtam korábban: hülyeségeket beszélsz! A vb nem fogjelezni ha gyorsabban mész. Az az MFB - ha éppen rögzítették benne a seb. korlátozást.

Ahogy írtam már korábban ehhez és a többi kérdésedhez is az a gond, hogy a dolgoknak kb a 3-5%-át látod és ebből állítasz fel teljes történeteket mindenféle szaktudás nélkül. Emiatt akkora sületlenségeket mondasz, hogy a fal adja a másikat.

A mozdonyvezetőknek pedig nem szabad elhinni semmit. Ha aranyhintót kapnak a valaguk alá abban is találnak valami hibát. Ha menni kell 3 métert szolgálatban akkor már sírnak, hogy jajj de messze voltam ma is, azt hittem sose érek haza. Ráadásul nagyon sok a háttérben meghúzódo dologórl ők sem tudnak, nem is kell nekik tudni. Ott a bejegyzés, hogy mennyi az épp aktuális engedélyezett sebessége a mozdonynak. Az hogy az miért annyi, csak pletya szintjén tudják ők is. Hivatalosan nem adjuk ki sosem, hogy a zajszint, a futómű, vagy más okból lett a sebesség csökkentve.

100-as sziliról pedig küldj képet és akkor elhisuem! (a vezetőálláson elhelyezett tábláról, vagy az MFB-ről!)

2022. szept. 21. 07:52
 26/30 anonim ***** válasza:
79%
Add fel kérdező! A szakértők jobban tudják!
2022. szept. 21. 16:11
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
A kérdező bizonyára nem dolgozott még olyan helyen, ahol a feladatok szét vannak osztva... Vagy ha mégis, akkor ő mindig mindenről tudott: Mit csinál a vezetés, miért úgy csinálja, milyen feladatok futnak be hozzájuk, stb.
2022. szept. 21. 16:20
 28/30 anonim ***** válasza:
92%

"100-as sziliról pedig küldj képet és akkor elhisuem! (a vezetőálláson elhelyezett tábláról, vagy az MFB-ről!)"

Általában zaj miatt szokták ideiglenesen 100 km/h-ra lekorlátozni a gépet. Van pár ilyen gép, nincs ebben semmi érdekes. Kicserélik a táblát is a vezetőálláson, hol igényesebben (laminált lap kiragasztva fentre a tábla helyére), hol kevésbé. Van olyan gép, ahol még a Telocban lévő nyilat is áttették a 100-hoz.

Kérdezőnek meg minek válaszolni. Mindent jobban tud úgyis.

2022. szept. 22. 00:46
 29/30 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem ez menetrendileg volt 100-as vonat. A szerelvény lehet 120-as, attól még a menetrend lekorlátozza. A sziliket 80-ra szokták korlátozni ha már lapos a kerekük. Az meg, hogy megy az IC előtt pár perc késéssel már forgalmista hibája. Sajnos a 100a-n nem tudnak kombinálni már az ott dolgozók, néha az is gondot okoz, hogy kiengedjenek üres pályára egy tehervonatot, hogy le tudjon közlekedni a következő állomásra, amikor ezekre lenne idő, de hát... Sok helyen van ezzel baj.
2022. szept. 26. 11:26
 30/30 A kérdező kommentje:
Menetrendileg is 120-as vonatokat továbbított és 120-as kocsik voltak benne. Továbbra is azt mondom, hogy 100-asra korlátozott szili.
2022. szept. 26. 14:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!