Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Megúszható így a felelősségre...

Megúszható így a felelősségre vonás?

Figyelt kérdés
Más vezette az autót amikor a szabályszegés történt ( nem gyorshajtás), családtag. Megnevezni nem szándékozom a rendőrségen.

#Police #bírság #Kismértékű szabályszegés
2022. aug. 26. 13:47
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Családtag elmondta mi is történt, miután tegnap megkaptam az idézést. Az idézésben nem pontosan idézve ez áll: 811-es úton 2022.07.11-én elkövetett szabályszegés miatti kihallgatásra jelenjen meg a Bicskei kapitányságon. Az esetről felvétel készült, mely bizonyítja a szabályszegés tényét.
2022. aug. 26. 14:19
 12/28 anonim ***** válasza:
82%
#8: Már ne haragudj, de az illetőre igenis ráférne a felelősségre vonás! Megáll egy _kereszteződésbe_, csak hogy a gyerek megnézze a kombájnt?! Az agyam eldobom, hogy ilyen emberek vezetnek!
2022. aug. 26. 14:22
 13/28 anonim ***** válasza:
32%

[link]

A kisebb fokú szabálysértéseket böngészve erre nem találtam tételt, de 10 ezertől 100 ezerig terjedő pénzbírás lehet, a többsége 20 ezer körüli.

2022. aug. 26. 14:24
 14/28 anonim válasza:
59%
Hát az egy dolog, de kifizetni akkor is ki kell.
2022. aug. 26. 14:27
 15/28 anonim válasza:
7%
Legalábbis szerintem ki kell. Hacsak nem nézik el. Valaki akinek nevén van a kocsi.
2022. aug. 26. 14:28
 16/28 anonim ***** válasza:
34%

Az ilyet márpedig felelősségre kell vonni.

Ha nem nevez meg a tulaj konkrétan valakit hogy ki vezette az autót, akkor a tulajon verik le.

2022. aug. 26. 14:29
 17/28 anonim ***** válasza:
45%
Talán te akarod kifizetni? Vkinek ki kell.
2022. aug. 26. 16:14
 18/28 anonim ***** válasza:
78%

Objektív felelősség esetén a jármű tulaját terheli a dolog, egyébként ha nem nevezed meg, simán elengedik. Ahogy fentebb írták, a szabálysértést bizonyítani kell, bár az tény, hogy ha két rendőr ugyanazt mondja, te meg nem, akkor nekik van igazuk a jog szerint. Külföldi gyorshajtásokat is behajtanak nyomozóügynökségeken keresztül, ismerősöm pl. olaszországi gyorshajtás miatt Hollandiából kapott levelet, a bírságot befizette, vezetőt nem nevezett meg (megmondta, hogy váltva vezettek, és nem emlékeznek, akkor épp ki volt a volánnál), pontot így senki nem kapott. A magyar felelősségre vonás ennél még lazább.

Ha nem állították meg helyben, ha a bírság nem is, más felelősségre vonás megúszható.

2022. aug. 26. 17:16
 19/28 anonim ***** válasza:
68%

- Nem én vezettem.

- Hanem ki?

- Nem tudom.

- Nem gondolja, hogy el kéne árulnia?

- Nem. Nem fogom megmondani.

- Honnan tudjuk, hogy nem csak le akarja tagadni? Nevezze meg az illetőt!

- Nem fogom megnevezni. Nem én vezettem az autót, fogadja ezt el.

- OK, Bro.

2022. aug. 26. 17:36
 20/28 anonim ***** válasza:
13%
Még jó, az ilyen ostobákat nem is szabad büntetés nélkül elengedni. Mert annyira fogalmatlanok
2022. aug. 27. 07:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!