Megúszható így a felelősségre vonás?
A kisebb fokú szabálysértéseket böngészve erre nem találtam tételt, de 10 ezertől 100 ezerig terjedő pénzbírás lehet, a többsége 20 ezer körüli.
Az ilyet márpedig felelősségre kell vonni.
Ha nem nevez meg a tulaj konkrétan valakit hogy ki vezette az autót, akkor a tulajon verik le.
Objektív felelősség esetén a jármű tulaját terheli a dolog, egyébként ha nem nevezed meg, simán elengedik. Ahogy fentebb írták, a szabálysértést bizonyítani kell, bár az tény, hogy ha két rendőr ugyanazt mondja, te meg nem, akkor nekik van igazuk a jog szerint. Külföldi gyorshajtásokat is behajtanak nyomozóügynökségeken keresztül, ismerősöm pl. olaszországi gyorshajtás miatt Hollandiából kapott levelet, a bírságot befizette, vezetőt nem nevezett meg (megmondta, hogy váltva vezettek, és nem emlékeznek, akkor épp ki volt a volánnál), pontot így senki nem kapott. A magyar felelősségre vonás ennél még lazább.
Ha nem állították meg helyben, ha a bírság nem is, más felelősségre vonás megúszható.
- Nem én vezettem.
- Hanem ki?
- Nem tudom.
- Nem gondolja, hogy el kéne árulnia?
- Nem. Nem fogom megmondani.
- Honnan tudjuk, hogy nem csak le akarja tagadni? Nevezze meg az illetőt!
- Nem fogom megnevezni. Nem én vezettem az autót, fogadja ezt el.
- OK, Bro.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!