Az, hogy majd mindenki be van kamerázva, ez sem tartja vissza a türhőket?
Nézetem szerint egy ezreléket sem ér el azon esetek száma, amelyik eljárással végződik. És sok pofátlankodás ki is dumálható, ha nem látványosan erőszakos. Elmegyek a hosszú kanyarodósávban az álló sor mellett, és csak 2 méterre a kereszteződés előtt veszem észre, hogy nem is arra akarok menni. Ha engednek váltani, nincs bünti. Ha erőszakosan teszem, az sem egyértelmű. És ki tudja bizonyítani, hogy nem elrontottam a sávot, hanem tudatos volt.
A piroson átrobogás, járdán autózás, zebránál nem megállás stb. persze nehezen, vagy egyáltalán nem védhető.
De nincs minden kocsiban kamera, és ha nem érintett az illető, lehet nem is foglalkozik vele. Nem menti le a felvételt, nem küldi el sehova.
Ha mégis elkapnak valakit, neki az benne van az ingerküszöbében. Nem több, mintha a lovin bukott volna.
És vannak olyan emberek, akik úgy követnek el súlyos bűncselekményeket (nem közlekedés, hanem pl. gyilkosság), hogy tudja, életfogytiglanit kap, de a saját életét sem becsüli semmire. A közlekedésben is vannak olyanok, akik akkor ők a nagy vagányok, ha szénné büntetik.
Mindenkit fel kell jelenteni!!! Ha en maradektalanul be tudom tartani a kreszt mas is!! Minden mas csak kifogas. Feketen feheren le van irva!! Nem hibazas, hanem szandekos megszegése a szabalyoknak!
Szulni viszem az asszinyt, rohanok a gyerekkel a korhazba kifogast duplan buntetnem, mert a sajat szeretteinek eletevel is jatszik, valamint masik kozlekedoevel is!! Erre van a mento!
Minden mas csak kifogas!
Nem szoktam így közlekedni, de ha netán el is követek pár szabálytalanságot, nem zavar ha felkerül.
Külföldi cégen van a kocsi, hozzám nem kapcsolható, bírságot sem kapok.
Az üzembentartó, a tulajdonos és aki vezeti családi autónál leginkább egy ember. Persze lehet családtag is, aki szabálytalan. És saját magára, családtagjára terhelő vallomást valóban nem kell tenni büntetőügyben. Tanúként viszont kötelező igazat mondani.
De a lényeg az, hogy a csekket ki lehet küldeni, és majd a tulajdonos/üzembentartó megbeszéli magával, rokonával, barátjával stb., hogy akkor ki mit fizet, és legközelebb hogyan vegye kölcsön a kocsit.
A videón lévő feliratok nem azt jelzik, az adott ügyben ténylegesen mi történt, hanem hogy jog szerint mi lenne kiszabható. A büntetőpont tényleg csak helyben megállítás esetén adható.
Nekem van kamerám , de csak azért ha nekem jön valaki akkor tudjam bizonyítani.
Engem nem érdekel ha más akármit csinál , én nem jelenteném fel soha.
Meg azért nagyon sok elvan túlozva.
Mert láttam olyan videót hogy beelőzött egy autó ade simán vissza ment a sávjába, a szembe jövő meg megijedt és megkapta kormányt és felborult.
Mondjuk ilyent sokat lehet látni az orosz közlekedésbe.
mivel a felvételt nem hivatalos személy készíti, hivatalos eszközzel, ezért nem bizonyíték. És ha belegondolsz teljesen helyes ez, mert úgy módosítod a felvételt ahogy akarod, és meg nem mondod hogy kamu (már aki ért hozzá...)
https://www.youtube.com/watch?v=IZE4efqIaBA tessék, gondolnád hogy a ferrari csak egy cgi, és full kamu a videó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!