Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Bemérhetett a traffipax?

Bemérhetett a traffipax?

Figyelt kérdés
Falun mentem, előttem egy suzukis 30-cal slattyogott. Lakott területen sosem előzöm, de rohantam, így kivágtam, vagy 70-nel megelőztem és akkor láttam, hogy kb 100 méterrel előttem a sünök lelkesen kattingatnak egy autóból. Persze mikor visszatértem a sávomba nyomtam egy satut. Tudnak egyszerre két sávot mérni?
2022. aug. 3. 09:02
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Kérdező, mennyire pontos az órád?

Nekem a céges autóm órája kb. pontos, de ez rohadt ritka dolog, a legtöbb ember nem is szokta elhinni, hogy létezik ilyen... Ha a saját autóim órája mutat 70-et, akkor az egyik kb. 63-mal megy, a másik meg 65-tel. Mivel az órák úgy vannak beállítva, hogy ha a típusra megengedett legnagyobb átmérőjű és vadiúj gumik vannak fent, akkor pontosak az órák. Nekem meg kisebb kerekeim vannak.

Szóval, ha a én lettem volna a helyedben, és 70-et mutatott volna az órám, nekem nem jött volna csekk. Mint írták, 66-tól van csak 30 E-s bírság (alatta helyszíni), és mivel a radarok hibalehetősége 3 km/h, ezért a rendőrök 69-re állítják, mert 69 esetén már bizonyított, hogy legalább 66-tal ment. (Több rendőr is mondta már nekem.) De persze, a technológia hibája miatt még az is előfordulhat, hogy ténylegesen 66-tal mész, és 69-et mérnek.

2022. aug. 7. 17:58
 22/22 anonim ***** válasza:
Ha 70-et mutatott az óra, szerintem nem. Ha megállítanak, 54-től is büntethetnek, de az mondjuk 5000.
2022. aug. 24. 10:17
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!