Ha autóval, az országúton este szabályosan haladsz, és elütsz egy lámpa, macskaszem, valamint láthatósági mellény nélküli bicajost, akkor ki a hibás? Mivel bűntetik az autóst?
Macika, te csőlátású kis butus!
A bicajos SZABÁLYTALAN, ha nincs kivilágítva, és nincs rajta láthatósági mellény. Érted? Ha te 90-es táblánál nem 150-nel csinálsz pépet a szerencsétlen bicajosból, akkor neked maximum a lelkiismereteddel kell megbírkóznod. Az autódban keletkezett kárt még le is perelheted a bringásról (márha túlélte - különben meg a hozzátartozóitól).
Sajna a KRESZ-ben olyan tábla nincs, ami kivilágítatlan bicajosokra hívná fel a figyelmet.
Puszillak.
Gábormaci!
a biciklis szabálytalan volt mint az előttem szóló is irja. kár védeni.
ez olyan mintha te 100al mész a városba és csodálkozol ha ki mernek menni eléd te meg telibenyomod hátulról.
itt a biciklis volt a hibás mert szinte lehetetlenség volt meglátni ezért elütötték, ott meg te lettél volna a hibás mert gyorsan mentél és nem kaptad meg az elsőbbségedet mert arra számitottak hogy 50el mész maximum.
itt a biciklist kell megbűntetni mert ő okozott balesetet, ott meg téged kéne ha igaz lenne ez a történet mert gyorshajtással te okoztad a balesetet.
ez ennyire egyszerű. nem több
félreértés ne essék nem én irtam zsinorba 4 hsz-t vagy nemtudom mennyit csak egyforma százalékom van egy másik felhasználóval.
Nrm tisztem a Macit védeni, de:
"A jármű sebességét úgy kell megválasztani, hogy váralanul felbukkanó akadály esetén is meg tudjon állni."
Nem igazságos, én is vezetek, de ez van.
Hangsúlyozom, azonos irány esetén.
"
mert biciklisre számítani kell és kész"
KRESZ alaptétel: "MINDIG AZ ÚT ÉS A LÁTÁSI VISZONYOKNAK MEGFELELŐEN...."
Bizony.
"Vaddal való ütközésnél, ha nincs személyi sérülés, ne hívj senkit, mert valóban könnyen behajtják rajtad a trófeás vad árát"
CSAK ha kint volt a vadveszélyre figyelmeztető tábla,ellenben
megfordul a dolog.. :-)
a biciklisre számitani kell.. hát persze éjszaka az országuton csakis lámpa mellény macskaszem nélküli biciklisre számitasz...ennyire ne legyél már csőlátású. éjszaka biciklivel két lámpával mellénybe nem mernék kimenni az országutra basszus...az a biciklis hülye és felelőtlen volt és megfizetett érte.
nem értem miért kell tultárgyalni ezt az egészet.
ha 120al elkapok valaki a városba akkor szerinted hivatkozhatok arra hogy elsőbbségem volt? ne röhögtessétek már ki magatokat a hülyeséggel
Leírom mégegyszer utoljára:
HA TE SZABÁLYOSAN, A SEBESSÉGKORLÁTOZÁST BETARTVA haladtál, és elütöttél EGY KIVILÁGITATLAN, LÁTHATÓSÁGI MELLÉNYT NEM VISELŐ bicajost, akkor NEM TE LESZEL A HIBÁS!
Ottvolt az a magyar focista, aki elcsapott valami bringást, aki szintén szabálytalan volt. Ott a focistát azért büntették meg, mert bebizonyosodott, hogy GYORSHAJTOTT! Különben nem vonták volna felelősségre.
VILÁGOS?
A bármi előtt megtudj állni mondatot a kreszben csak 80-as IQ felett tudjátok értelmezni, úgylátom. Ha MINDIG BÁRMIRE kéne számítanod, mert te leszel a hibás, akkor mehetnél mindenhol 1-esben alapjáraton, hogy megtudj állni az égből hulló csecsemők előtt.
A vadállatos példa se jó, mivel arra figyelmezetet tábla, és bizony, akkor ha volt kint tábla te leszel a hibás.
Ha lenne részeg kivilágítatlan bicajosra figyelmeztető tábla, akkor... de NINCS.
ÉRTEM?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!