Megbüntet vagy továbbenged a rendőr, ha azonos tengelyen a két keréken különböző a gumiabroncs?
Kérdező, a #6 válaszomban én már tisztáztam:
"Baj akkor lenne, ha tartósan pótkerékkel közlekednél, vagy eltérő gumikkal. Ideiglenesen teljesen megengedett a közlekedés vele, a legközelebbi szervizig vagy gumisig, vagy ahol megoldható a probléma."
Szóval elmehetsz vele hazáig is, ha ott meg tudod oldani a problémát, mert pl. van otthon talonban egy plusz kerékgarnitura, a defektessel meg foglalkozol később.
Egyébiránt ahogy látom, van egy terminológiabeli különbség is, és valójában össze-vissza használja mindenki a pótkerék, mankókerék, virsligumi, stb. fogalmát. Van aki ezeket teljesen külön veszi, van aki meg a pótkerékre gyüjtőfogalomként tekint.
De igazából nem is ez a fő kérdés szerintem, hanem az, hogy az adott gépjárműtulajdonos gondos gazda aki mindjárt viszi a gumishoz javíttatni a kereket egy közbeiktatott ideiglenes megoldással (pótkerék, mankókerék) vagy pedig egy utolsó, nemtörődöm, "jóvanazúgy" hozzáállású ember aki évekig eljárna kopott, széthasadozott, különböző fajtájú kerekekkel amit épp talált valahol. A rendőr feladata az utóbbi csoport kiszűrése lehet.
Ha valaki meg hosszabb távokra autózik, nagyobb a defekt esélye, szokás berakni a másik garnitúrából két kereket. Defekt esetén a defektes tengelyen párban kicseréled a kerekeket, és akkor tengelyenként egyforma, és nem kell keresni hirtelen egy idegen helyen x km-re a lakóhelyedtől hogy melyik gumis nézne rá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!