Mi a véleményetek a négyévszakos gumiabroncsokról?
Elég ritkán használjuk az autót, inkább kisebb környékbeli kirándulásokra max.
Télen hó már alig van, szóval szerintem bőven elég lenne. Nem kell kínlódni a cserével, tárolással.
Ti mit gondoltok?
Tökéletesen megfelel. Csak ez az a kategória, ahol sem az olcsó, sem a közepes kategóriából nem szabad venni. Annak a két-három prémium gyártónak az abroncsai tudják amit tudni kell. (Michelin Crossclimate, Goodyear Vector4season, stb)
A Michelin például esőben kifejezetten jól teljesít, egy jó nyári szintjén. Télen a középkategória közepét tudja körülbelül.
Kopás szempontjából csak a Micjelinről tudok nyilatkozni. Már a második garniturát használom, az elsőbe 6 év alatt 45.000 km ment bele, és nem azért lett cserés, mert elkopott, hanem mert kezdett elölregedni, repedezni a futófelület széle. A gyári 8mm barázdából még kb. 4,5 mm megvolt, ha többet járok vele ennyi idő alatt, az 55-60 ezer is meglett volna.
Uttartásra, tapadásra nem panaszkodom.
#2 konkrét példát mutass. Nem tudsz, mert nincs. Annyiba kerül, mint egy évszakos prémium. Persze ha te a prémium négyévszakost hasonlítod a legalja téli, nyári gumikkal, akkor persze hogy kiadja a matekod.
De ha a tényeket nézzük, megbukik a hülye szöveged.
Ugyanannyiba kerül, mint a gyártó nyári vagy téli abroncsa:
Saját autón nem próbáltam. Céges Toyotán volt.
Igazából normális használat mellett ebből te semmit sem veszel észre.
20-25ezret megyek évente.
Télen nyáron minden nap.
Eddig sosem volt gondom azért mert negyevszakos gumival járok.
Az átmeneti időszakokban amikor reggel 5°C van, délután meg 20°C, egyenesen verhetetlen.
Ha keveset autozol, és nem gond ha nem autozol azon az 1 napon amikor esetleg leseik egy nagyobb hó akkor a nyári gumi egész évre
A 4 évszakos szar nyáron, szar télen!
Én csak nyári gumit használok télen nyáron még nem haltam meg az elmult 25 év alatt...:)
Az élet minden területén tapasztaltam már, hogy ami elvileg mindenre jó, az igazából semmire sem jó olyan nagyon.
Nekem nem gond tárolni sem, és tavasszal-ősszel cserélni sem. Maradok a téli-nyári gumik cserélgetésénél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!