Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha rendőr lennél és jönne egy...

Ha rendőr lennél és jönne egy autó 50km/h helyett 63km/h-val tehát 13km/h túllépéssel megbüntednéd ha nem nagyon van pontja,és nagyon régen volt egy nem jelentős sebesség túllépése de az illető normális készséges általában szabály tartó?

Figyelt kérdés

2022. júl. 5. 11:23
1 2 3 4
 31/40 A kérdező kommentje:

30/

Hát ha a levegőt zsebre tudta vágni a rendőr akkor még áldásomat is adom rája 🙂 mivel bakkártyával fizettem abból neki nem sok ment zsebre.

Ja de már bele keveredtem a kérdésbe mert a helyszíni bírság amit anno kaptam vagy 2 éve azt a helyszínen fizettem 5000 Forintot bankkártyával és akkor azért büntettek meg mert 50km/h helyett 51km/h-val mentem.

Egyébként nem konkrétan a gyorshajtással van a baj hanem az emberekkel,mert gyorsan is lehet ésszel menni csak az a baj a legtöbbje ész nélkül csinálja.

szept. 23. 12:29
 32/40 anonim ***** válasza:

Ebből a szempontból mindegy.

Valahol meg kell húzni a határt, amit nem léphetsz át. Ha 60 lett volna a megengedett sebesség, akkor te 61-gyel mentél volna, ha 70, akkor 71-gyel.

A lényeg a szabályok semmibe vétele.

szept. 23. 12:54
 33/40 A kérdező kommentje:

32/

Te nagyon prűd vagy 1km/h az nem jelentős túllépés.Elárulom neked ha nagyon betartod a szabályokat baleset veszélyesebb.De nem arra utalok,hogy szegni kell agyba főbe.

szept. 23. 13:02
 34/40 anonim ***** válasza:

Gondoltam, hogy belekötsz ebbe is. Nyilván a rendőrnek is egy órát magyaráztad a bizonyítványod.

Igen, vannak fokozatok. Ezért mondja a törvény is, hogy kis túllépés, kis büntetés, stb.

Meg olyan is van, hogy adott időhöz illő. Sajnos olyan tábla még nincs (túl sok, legalábbis), hogy verőfényben 70, esőben 40 van ráírva. Majd talán később lesz olcsón, addig ezt kell használni.

A lényeg, amit te képtelen vagy felfogni: a szabályok BETARTÁSA. Ez kéne. Na, ezt te soha a büdös életben nem fogod megtenni.

Az ilyenekre kéne nagyon vaskos büntetéseket akasztani - méghozzá nem azért a nyomorult szabályért, amit éppen akkor megszegtek, hanem az egész szemléletükért.

Azért, mert életcéljuk a szabályok megszegése, a közösség semmibevétele és becsapása.

szept. 23. 13:07
 35/40 A kérdező kommentje:

34/

Semmit nem magyaráztam megállítottak fizettem mentem tovább.Viszont 1km/h az jelentéktelen túllépés,nem az én torkomat kell rágcsálnod....Fura egy ember vagy megítélsz ismeretlenül,ha mindenki úgy közlekedne mint én akkor nem igazán lennének balesetek pedig nem tartok be mindent tű pontosan és most nem száguldozásra meg ilyesmire kell gondolni.

szept. 23. 13:22
 36/40 anonim ***** válasza:

Még egy dolog van: ha szerinted nem pontosak a jelölések (ugye nyilván ezért lépted túl, nem másért), akkor jelezz a cégnek, amelyik minősítette a helyet, hogy korrigálják.

Akkor sem az a módszer, hogy szabályt szegsz. Nem, kicsit sem. Mert ha azt elfogadjuk, hogy 1 km/ó-val túl lehet lépni, akkor utána jön az, hogy kettővel miért nem?

Utána meg az, hogy akkor hárommal miért nem?

A határ az, hogy NEM lehet túllépni. Így van kitalálva, és nem véletlenül, hanem azért, hogy a hozzád hasonló ügyeskedők ne kezdjenek el ügyeskedni.

Mondom: ha szerinted nem megfelelő a tábla az adott helyen, akkor azt ELŐRE jelezd a megfelelő helyen, a szabályszegés HELYETT. Ja, hogy ezt már nem fogod, csak a szád téped itt.

Az meg, hogy a többiek hogy közlekednek, majd ők eldöntik. A büntetést is ők fogják fizetni.

szept. 23. 13:30
 37/40 anonim ***** válasza:
1 km/h túllépésért tényleg nem kellene hogy büntessék az embert mert rohadt nehéz így menni 20-szal, 30-cal, 50-nel, hogy egy pillanatig véletlenül se legyen 1 km/h-val több, de 8-10 km/h túllépés már nem az, ami ellen nem tudott volna tenni az ember ha akar
szept. 23. 15:13
 38/40 A kérdező kommentje:

36/

Na ha már így rám akarod nyomni,hogy suttyó vagyok így neked ismeretlenül is mert hát te vagy a jani őszintén meg mondom már pont az ilyen idiótákból van elegem mint te.

szept. 23. 22:01
 39/40 anonim ***** válasza:

Hát, kérdező: az látszik, hogy sudribunkó vagy.

Viszont azt elárulhatnád, hogy pontosan mit vártál? Bólogatást, hogy 10-20 km-es sebességtúllépés az semmi, és igazából a rendőrnek még hálásnak is kellene lenni neked, hogy csak ennyivel lépted túl?

szept. 23. 22:26
 40/40 2*Sü ***** válasza:

Az, hogy szerinted mi fér bele és mi nem, az mit sem számít. Erről nem te döntesz, és ez így helyes, mert különben minden ember a saját szempontjai, érdekei mentén olyan dolgokat engedne meg magának, ami a másik vagy más megfontolások szerint meg nem fér bele.

Van egy jogszabály. Te három dolgot tehetsz:

1. Betartod. Akkor nincs gond.

2. Megszeged. De akkor vállalod ennek az esetleges következményeit. Lehet van valamilyen okod megszegni az adott jogszabályt, ami lehet, hogy erkölcsileg felment, de a következmények alól nem. Ezzel sincs gond, mentél 63-mal, megkaptad a büntetést, elfogadod hogy ez ezzel jár.

3. Megszeged a jogszabályt, de nem vállalod annak a következményeit. Ezt lehet nevezni felelőtlenségnek, hiszen nem vállalod a felelősségedet a helyzet kialakulásáért, pedig a helyzet elsősorban a te döntéseden múlt. Meg lehet nevezni éretlenségnek.

~ ~ ~

> Te nagyon prűd vagy 1km/h az nem jelentős túllépés

Ha mindenképpen ezzel a „nem jelentős”, meg „jelentéktelen” fogalmakon keresztül akarod értelmezni, akkor gondolj úgy az 50-es sebességhatárra, mintha az 45 km/h lenne, meg még némi 4–5 km/h jelentéktelen túllépési lehetőség. Az 50 km/h nem az elvárt sebesség, hanem a még szankcióval nem sújtandónak a *határa*.

> Elárulom neked ha nagyon betartod a szabályokat baleset veszélyesebb.

Ez nemes egyszerűséggel nem igaz. Ha mindenki betartaná a szabályokat, az nem lenne balesetveszélyesebb. Balesetveszélyes akkor lehet, ha sok olyan közlekedő van, mint te, akik úgy gondolják, hogy a szabályok csak ajánlások, amit ha valaki ésszel csinál, akkor meg lehet szegni. De pont az ész hiányzik annak a belátásához, hogy balesetveszélyessé a szabályos közlekedést pont ez teszi, nem az, aki követi a szabályokat.

(Nota bene egy 15%-os gyorshajtással városban maximum 1–2 percet, de még egy 100 km-es úton is csak 5–10 percet nyersz a legideálisabb esetben is. De általában ennél kevesebbet. Azt a csekély időt, amit nyertél vele, azt meg erre a kérdésre pazaroltad el.)

szept. 23. 23:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!