Ha rendőr lennél és jönne egy autó 50km/h helyett 63km/h-val tehát 13km/h túllépéssel megbüntednéd ha nem nagyon van pontja,és nagyon régen volt egy nem jelentős sebesség túllépése de az illető normális készséges általában szabály tartó?
> Pl a szomszéd városban csináltak egy bicikli utat az út mentén aztán abbahagyták nincs semmi tábla,hogy építkezés de kint van a 30 as tábla,szerinted mennyien tartják be?Elárulom szinte senki.
És ezzel vállalják azt, hogy ha esetleg ott van egy rendőr, és ők 40–50-el mennek, akkor bizony meg fogják őket bírságolni. Kb. ez jelenti azt, hogy az ember felnőtt, vállalja a döntésének az esetleges negatív következményeit is.
> és fura eddig sosem vol semmi gond sem.
Ez olyan, mintha átmennél a piroson, arra hivatkozva, hogy múltkor sem jött senki, nem volt belőle gond.
> Szerintem ha csak mindenki annyira lenne veszélyes mint én akkor nem sok baleset történne.
Még egyszer: Ez nem a te döntésedre van bízva.
> Nem is vezetsz de okoskodsz és autód sincs.
Én régebben vezettem annyit, hogy tudjam, az ember nem megy „véletlenül” 63-mal 50 helyett. Ehhez vagy jelentős figyelmetlenség, vagy szándékoltság kell. Amúgy irreleváns, hogy van-e autóm, tudok-e vezetni. Nem autóvezetési technikával kapcsolatban kértél tanácsot, a kérdésed szimplán jogszabályok kérdése. Ez olyan, hogy nem kell tudnod főzni ahhoz, hogy egy ételről megállapítsd, hogy azt bizony elsózták. Vagy pl. nem kell tudnod énekelni ahhoz, hogy megállapítsd, hogy akit hallasz, az hamisan énekel.
És oké, van ilyen. És teljesen mindegy, hogy valaki hamis hanggal pontosan miért is állt fel a színpadra, azért, mert nem veszi észre azt, hogy hamisan énekel, vagy mert azt hiszi, hogy a közönségnek ez is belefér. Ha hamisan énekel, akkor vállalja, hogy esetleg kifütyülik. Legyen felnőtt, és fogadja el, hogy bizony annak, hogy hamisan énekelve feláll a színpadra, lehet az a következménye, hogy kifütyülik, és ne hisztizzen, hogy a csúnya közönség kifütyülte, mikor szerinte ugyan tényleg hamisan énekel, de „csak kicsit” hamisan, az ő saját ízlése szerint ennyinek bele kellene férnie. Ja, csak az ő tehetségét vagy tehetségtelenségét nem önmagának kell megítélnie, hanem a közönségnek.
Itt is ez van. Hogy mit szabad és mit nem, azt nem a vezetőknek önmagukban kell mérlegelni, hanem a jogszabályok megalkotóinak, illetve a megfelelő hatóságoknak. Hogy ők most jól csinálják-e ezt, vagy sem, jogosan van-e kint a 30-as tábla, mert túl sok baleset volt az adott helyen, vagy indokolatlanul van kint az a tábla, azt nem a vezetőnek kell mérlegelnie. A vezető két dolgot tehet: betartja a szabályokat és akkor nincs mitől tartania, vagy ilyen-olyan előny reményében áthágja a szabályokat, de akkor vállalja is be ennek az esetleges negatív következményeit.
Ez meg kicsit olyan, mint a rulett. Vagy nem játszol, és akkor nem ér veszteség, vagy a nyeremény reményében játszol, de akkor vállalod, hogy akár veszíthetsz is. Ha a nyereség reményében játszol, aztán veszítve meg reklamálsz, hogy nem jók a rulett szabályai, meg különben is majdnem kijött piros ötös, ezért kéred vissza az elvesztett pénzt, meg különben is hogy gondolják ezek a kaszinók, hogy a játékosokon élősködnek… Nos ez nem éppen egy érett, felelős gondolkodásról árulkodik.
19/
Ma csak 140km-et vezettem oda vissza de láttam ép elég barmot és olyat aki tényleg veszélyes is volt a környezetére és volt akinél nem 13km/h volt a túllépés.Sőt ugyan annál a helynél most az útnak oldalt jöttem ki szembe ahol álltak a rendőrök de ugye ilyenkor egy sincs.Előttem két autó volt egy tanuló vezető aki várta a főúton érkező autót balról addig a mögötte lévő fickó lement az útról félig,hogy ugyan arra az útra jobbra kikanyarodjon a balról érkező autó elé hát meg is tette.Aztán volt nagy audi én 90km/h val haladtam az úton ő legalább 15km/h val ment el mellettem,és még sorolhatnám.Én pl nem vagyok ilyen állat mégis én szívom meg és lehet tőlem az egész közlekedési törvénykönyvet belinkelni.
21/
Szeretnél te vezetés közben úgy gondolkodni mint én mert régóta vezetek egyszer volt balesetem az is motorral és azt se én okoztam nekem nincs amúgy baleseti előéletem.Szóval ha egy csepp érett gondolkodásom se lenne akkor már nem itt lennék hanem max a temetőben.
> …és még sorolhatnám
Teljesen feleslegesen. Ahogy írtam, mindez teljesen irreleváns. Ettől a te gyorshajtásod nem lesz sem kevésbé problémás, sem kevésbé veszélyes, sem kevésbé elnézhető. Az általad felsoroltak maximum az általános közlekedési morálról mondanak el bármit is (annak, aki nincs tisztában vele), de a te esetedről semmit sem.
> Szóval ha egy csepp érett gondolkodásom se lenne akkor már nem itt lennék hanem max a temetőben.
Lehet, hogy ügyesen vezetsz, jól felméred a közlekedési helyzetet. Meg lehetsz ezernyi más dologban jó. De a döntésed negatív következményéhez való érzelmi viszonyulásod ettől még éretlennek tűnik. Hogy általában-e azt nyilván nem tudom, hiszen nem ismerlek, de a kérdéses ügyben igen.
Büntessen csak, rohadtul kene büntetgetni a népet, mert én szabálykövető létemre is egyre inkább kezdem leszarni a sebességkorlátozó táblákat, mert senki nem tartja be.
A 8-as úton 2x2 sáv osztott palya, de minden bokornál 70-es tábla van, pedig totál belátható, ha a harmadrendű országúton jó a 90 bármelyik kereszteződésben, akkor itt miért nem?
Fizetés utóbb illedelmesen köszöntél????
Évtizedek óta nem a helyszínen fizetendő an helyszíni bírság hanem csekken 30 napon belül
....
26/
Ha megállítanak eldönthetik,hogy helyszíni bírságot fizessél e vagy sem.
Ha a helyszínen fizettél, akkor a rendőr valószínűleg zsebre vágta amit adtál neki.
Amúgy igen, megbüntetném, ideje lenne ha az autóvezetők hozzászoknának, hogy a szabályokat be kéne tartani.
28/
Ezért is kellett bankkártyával fizetni volt leolvasó náluk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!