Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha a bicajos forgalommal...

Ha a bicajos forgalommal szemben jön?

Figyelt kérdés

Kisutcából kanyarodtam egy másik kisebb utcába, táblák vannak

Bicajos jött visszafele a forgalommal szemben, és én csak jobbra néztem el mert siettem, ő balrol jött

Gyorsan észrevettem és meg is álltam, illetve a nyanya is lepattant a bicajrol (még úgy láttam neki áll feljebb)

Ilyenkor ő lenne a hibás jól gondolom?

(Általában elnézek többször is, minden fele mert sok a hülye, de fáradtan vezettem pont, és siettem is)

2022. júl. 1. 16:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
79%

Ha nincs kiegészítő tábla, téged két esetben vonhatnak felelősségre:

1. Szabálysértő módon közlekedtél, pl. túl gyorsan, vagy mobiloztál kézben tartott telefonnal (pl. valaki kamerája felvette), vagy direkt ráhúztad a kormányt, hogy megijeszd, stb. És mindez bizonyítható is, mert bizonyítás nélkül semmit nem ér a tény.

2. Valami ok miatt bizonyítható, hogy észre kellett volna venned időben az illetőt. De ez a lehetőség nagyjából kizárt, hogy bizonyítható legyen.

Alapvetően viszont te nem sértettél szabályt, a teljes KRESZ-t betartva közlekedtél, a kerékpáros meg szabályt sértett, vagyis te megúszod akkor is, ha őt öt vödörben viszik el a helyszínről. Aztán a hagyatékából kifizetik a kocsidban esett kárt, ha utánajársz... Ebben az esetben is fennáll, hogy azé a felelősség, aki nem tartja be a szabályokat.

2022. júl. 2. 15:32
 12/13 anonim ***** válasza:
25%

"Nem is az volt a tervem hogy elüssem! Látom megfogtad a lényeget!"

Én meg látom, hogy sikerült megértened. Ja, nem. De az agyatlan lepontozás az látom megy ezerrel.

2022. júl. 2. 21:28
 13/13 A kérdező kommentje:
Tessék kaptál egy zöld pipát, ez legyen a legnagyobb örömöd :D
2022. júl. 3. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!