Ha a bicajos forgalommal szemben jön?
Kisutcából kanyarodtam egy másik kisebb utcába, táblák vannak
Bicajos jött visszafele a forgalommal szemben, és én csak jobbra néztem el mert siettem, ő balrol jött
Gyorsan észrevettem és meg is álltam, illetve a nyanya is lepattant a bicajrol (még úgy láttam neki áll feljebb)
Ilyenkor ő lenne a hibás jól gondolom?
(Általában elnézek többször is, minden fele mert sok a hülye, de fáradtan vezettem pont, és siettem is)
Ha nincs kiegészítő tábla, téged két esetben vonhatnak felelősségre:
1. Szabálysértő módon közlekedtél, pl. túl gyorsan, vagy mobiloztál kézben tartott telefonnal (pl. valaki kamerája felvette), vagy direkt ráhúztad a kormányt, hogy megijeszd, stb. És mindez bizonyítható is, mert bizonyítás nélkül semmit nem ér a tény.
2. Valami ok miatt bizonyítható, hogy észre kellett volna venned időben az illetőt. De ez a lehetőség nagyjából kizárt, hogy bizonyítható legyen.
Alapvetően viszont te nem sértettél szabályt, a teljes KRESZ-t betartva közlekedtél, a kerékpáros meg szabályt sértett, vagyis te megúszod akkor is, ha őt öt vödörben viszik el a helyszínről. Aztán a hagyatékából kifizetik a kocsidban esett kárt, ha utánajársz... Ebben az esetben is fennáll, hogy azé a felelősség, aki nem tartja be a szabályokat.
"Nem is az volt a tervem hogy elüssem! Látom megfogtad a lényeget!"
Én meg látom, hogy sikerült megértened. Ja, nem. De az agyatlan lepontozás az látom megy ezerrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!