Rendőrtől lehet kérdezni KRESZ szabályokat, ha én nem tudom?
Megkérdezheted, az a dolga, hogy segítsen. Persze arra semmi garancia, hogy ő ismeri...
De kezdésnek inkább ezt tanuld meg:
Lehet. De nem biztos, hogy helyes választ ad vagy hogy egyáltalán válaszol.
Szerintem is első körben olvasd át a kerékpáros kisokost és ha még mindig valami nem tiszta, akkor kérdezd meg fórumon, akár itt a gyk-n.
A rendőr sem feltétlenül ismeri tökéletesen a KRESZ-t.
A rendőrségen belül is vannak különböző szakterületek, és egy közbiztonsági, bűnmgelőzési, gazdasági osztályon dolgozó rendőrség nem feltétel a KRESZ tökéletes ismerete.
A közlekedési osztályon dolgozók azok, akiktől elvárják azt, pl egy baleseti helyszínelő a szabályok ismerete nélkül hogy dolgozna?
Konkrét példák vannak esetekről, amikor az intézkedni akaró rendőrt a járművezető világosította föl, hogy ami történt, az azért nem szabálytalan, mert... (pl a megállni tilos tábla hatályát feloldotta az utca túlsó oldalán az a T kereszteződés)
Nem tudják jobban mint egy autós ember.
A büntetéshez se kell nekik tudni, mert pontos utasítást kapnak róla hogy mit ellenőrizzenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!