Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hogyan közlekedjünk ha a...

Hogyan közlekedjünk ha a közlekedés résztvevői nem fogadják el a KRESZ-ben foglalt szabályokat ?

Figyelt kérdés
A problémám a következő: a KRESSZ szerint buszsávba kerékpár csak és kizárólag abban az esetben közlekedhet ha tábla jelzi osztott. Én személy szerint annak ellenére ,hogy busz és kocsisor közötti haladást nem tartom túl biztonságosnak meg tudom érteni ,mivel ,hogy egy busz szélesebb mind egy személyautó így annak sávot kell váltani ahoz ,hogy tisztességesen kitudja kerülni a kétkerekűt még a személyautónak nem. Ennek ellenére az autosok ezt nem tűrik meg, sajnos volt már olyan esetem ,hogy az anyósülésről próbált hátba verni valaki és üvöltött közben ""takarodjak a buszsávba"". Egy alkalommal viszont egy taxis a buszsávban mellém jött és azt mondja -végre valaki tudja ,hogy ott nem mehetek. Egyszerűen nem értem miért nem lehet nyugodtan elférni az utakon dudálás üvöltés rosszabb esetben közúti veszélyeztetés nélkül.

2021. nov. 7. 23:16
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Haladj ott, ahol szabályos és amennyire a helyzet engedi, ne foglalkozz tudatlanokkal.
2021. nov. 7. 23:22
 2/5 anonim ***** válasza:
52%
Ahol csak lehet ne a tobbsavos foutakon tekerj, hanem a parhuzamos kis utcakban...
2021. nov. 8. 08:06
 3/5 anonim ***** válasza:

Én a buszsávban mennék, de figyelném a mögöttes forgalmat.

Ha jön egy busz, akkor sávot váltanék, hogy elengedjem.

Nem szabályos, de szerintem ésszerűbb.

2021. nov. 8. 08:21
 4/5 anonim ***** válasza:
76%
3-asnak is van igazsága amúgy. Ha biztonságosabb (akar a hülyék miatt, akár más okból), akkor a szabályszegés sem feltétlen elítélendő. Csak ilyen esetben a buszsávban közlekedő járművek elől térj ki.
2021. nov. 8. 10:30
 5/5 anonim ***** válasza:
66%
Hiába van lepontozva a #2-es, igaza van. Minden útnak megvan a funkciója. A lakó-pihenő övezeti útnak nem az, hogy 90-nel közlekedjenek rajta, ahogy a 2×2 sávos gyorsforgalmi sem kerékpározásra van. Nagy divat lett most mindenhová felfesteni a kerékpáros nyomot, de attól még nem fog változni az út funkciója. A Szentendrei utat is hiába pakolják tele 50-es táblával a Flórián térnél, 2×3 széles sáv, senki nem fog szütymörögni.
2021. nov. 9. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!