Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Fénysorompóval biztosított...

Fénysorompóval biztosított vasúti átjárón is csak akkor lehet átmenni, ha lelassítunk, szétnézünk?

Figyelt kérdés

2022. jún. 9. 10:53
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
69%
12-es, én garantálom neked, hogy soha, egyetlen átjáróban sem fogsz engem 40-nél gyorsabban áthaladni. Egyrészt mert kell magamnak teret hagyni arra az esetre, ha mégis vasúti jármű közeledne, másrészt meg nem ritkán gyatra az útminőség az átjárókban. Akkor is, ha előtte-utána 90 a limit.
2022. jún. 9. 19:33
 22/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! (Már amelyik értelmes volt, valamint rájött, hogy ez egy kérdés, nem egy kijelentés)
2022. jún. 9. 20:34
 23/27 Víctor Orbanescu ***** válasza:
75%
Én mindig gyökkettővel, kukkolva megyek át (kivéve ha tényleg nagyon jól belátható, de az ritka), és fosom arcon, aki mögöttem villog mert siethetnéke van
2022. jún. 9. 23:01
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy ha lelassítasz és meglátod, hogy éppen hasít feléd, akkor szerintem 10ból 9 ember azt se tudná, hogy fiú-e vagy lány és hogy a gázra lépjen-e, hogy elférjen előtte vagy a fékre, azzal a veszéllyel, hogy pont a síneken ér véget a fékútja.
2022. jún. 10. 13:03
 25/27 anonim ***** válasza:
62%

A fehér az nem szabad jelzés, az csak azt jelenti hogy működik a fénysorompó.

Ezt a MÁV adja így ki.

2022. jún. 10. 15:05
 26/27 benboglar ***** válasza:
100%
Érdekes válaszok... a szabad jelzésre is mindig lassítva érkezem, hiszen a gumik isszák meg a levét, ha átvágtatnék ! Természetesen szétnézek, ez a magam biztonságára szükséges és 2-es sebességgel szépen átmegyek,hiszen legalább 4 sínen kell átmenni. De ahogy tapasztaltam, itt mifelénk mindenki így közlekedik ! Lehet,hogy ugyan azt tanultuk ? Az élet drága !!
2022. jún. 15. 16:26
 27/27 anonim ***** válasza:
35%

#6 értelmezte jól, amit #2 bemásolt a KRESZ-ből, fehér villogó fény esetén egyetlen kötelezettség van: "A vasúti átjárót megközelíteni csak fokozott óvatossággal szabad."

Nem ír elő sem megállási, sem lassítási kötelezettséget. Az meg, hogy a fehér fény csak azt jelentené, hogy működik a sorompó sehol nincs a KRESZ-ben leírva, az van leírva, hogy fehérnél rá szabad hajtani az átjáróra, nyilván a fokozott óvatossággal.

Aki pedig azt írta, hogy gyök 2-vel megy át, a KRESZ-ben le van írva, hogy minimum 5 km/h-val, folyamatosan haladva kell áthajtani.

Ismerek olyan vasúti átjárót, ahol a vágány olyan szűk bevágásban van, hogyha meg akarnék győződni róla, hogy nem jön vonat, meg kéne állnom, de akkor a kocsi orra már a síneken lenne.

2022. jún. 16. 07:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!