Szabályos a képen látható módon kihelyezni ezt a táblát?
8-as már leírta, hogy a tábla szabályos, de tényleg eléggé félreérthető. Nem csodálom, hogy sokan kötelező haladási iránynak nézik.
Amúgy meg akarták erősíteni az egyirányú jelzést a balra fordulóknak, mert amúgy csak baloldalt van erre tábla . Az lehet nem teljesen szabályos.
A jobboldali útszakasz nem volt régebben szintén egyirányú? Lehet megszokásból parkolnak roszz oldalon. Semmi jelzésük nincs nekik, hogy egyirányú az utca.
"A jobboldali útszakasz nem volt régebben szintén egyirányú? Lehet megszokásból parkolnak roszz oldalon. Semmi jelzésük nincs nekik, hogy egyirányú az utca."
2017 óta járok arra, már akkor sem volt egyirányú. Most visszanéztem a régebbi utcaképeket, 2011-es a legrégebbi, akkor sem volt az.
Persze, hogy szabályos. Én táblakihelyezéssel foglalkozom, csak azért nem tapasztalható ebben a formában, mert senki nem ért hozzá. Akkor alkalmazható, amikor egy ilyen útkereszteződésben jelezni akarod, hogy az egyirányú forgalmi renddel rendelkező út melyik irányba folytatódik.
Nem értik az autósok, kötelező haladási iránynak mondják, csak az egyik kör alakú a másik téglalap de mindegy.
Az ÚME E-013-as táblája. Létező és szabályos.
Bár sok értelmét nem látom ezen a helyen.
Miért fontos messziről látni az érkezőnek, hogy a balra nyíló utca egyirányú? Szerintem bőven elég lenne az utca kezdeténél - a mostani helytől 8-10 m-re - egy hagyományos módon, függőlegesen elhelyezett nyilas tábla.
Kikanyarodáskor azt már jól lehetne látni, a besorolás miatt meg - távolabbról - nincs jelentősége. Szükség esetére meg ott van az út bal oldalán is az egyirányú út tábla, ha esetleg a túlsó oldalit mégse venné észre valaki.
Szabályos,
„Egyirányú forgalmi út” .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!