Az alábbi linken látható kereszteződésben a bringások miért nem adják emg sose az elsőbbséget?
[link] ,19.0532415,3a,75y,186.72h,78.01t/data=!3m6!1e1!3m4!1sp6X0BtIkuf8cT5ZgHWuTDg!2e0!7i16384!8i8192
Táblájuk van! Külön táblájuk!!!!
Látszik, hogy az egyirányú úton az autósoknak és a bringásoknak is van külön tábla!!!
Majdnem minden nap megyek arra és 20 ból 19 szer nem adják meg az elsőbbséget. Körbe se néznek és átsuhannak.
Tudom, 13. kerület a közlekedés pokla, de akkor is!
Már nem tudok mit csinálni, jövök aztán jóóó hosszan dudálok és kikiabálok, hogy ember, kreszről hallottál?
Annyira unom. A pozsonyi úton nem elhet végigmenni anélkül, hogy ne vágjon elég vagy egy bringás vagy egy autós. Az eszem megáll!
És nem megyek gyorsan! Nem is lehet! 15-20-25 MAXIMUM! És mégis akkorákat kell fékezzek néha.
Tényleg nem látják, hogy táblájuk van?
Ez egyszerűen hihetetlen! Mindenféle kresztudás nélkül közlekedhetnek a bringások, rolleresek stb. Legalább kreszvizsgához kössék már b*szki!
A saját épségüket is veszélyeztetik. Tisztelet a kivételnek. A futárok szoktak angyon rendesek lenni. Nincs jogsijuk, de minden szabályt tudnak.
Érdekes máshol nem tapasztalom ezt. Dunakeszin, Vácon amerre járok sehol. Mindenki ismeri a kreszt. de a 13. kerületben. Stoptábla ellenére is kihajtanak elém. Simán. Sőt még le is dudálnak.
Felesleges idegeskedned, elengeded, vesztesz ezzel kb. 5 másodpercet, kibírod.
A rendőrség dolga lenne megrendszabályozni a szabálytalankodókat.
3: így van, igazad van. De tudod.. amikor egy nap 20 ból tényleg 19 szarik a kreszbe az már frusztráló.
Gondolj bele. (tudom, nem főútvonal) de mennél egy főútvonalon és majdnem minden kereszteződésnél bekanyarodnak eléd. Ugye?
Nem kell bemutatni, tudom, hogy idegesítő, de sajnos nem tehetsz semmit ez ellen.
Megteszed a tőled telhetőt, hogy elkerüld a balesetet és ennyi.
Várjál egy kicsit, ez egy két sávos bicikli út, az egyirányú tábla nem a bicikliútra vonatkozik. Itt ha a Pozsonyi úton haladsz déli irányba, jobbról érkező bicikliseknek elsőbbsége van! Ott nincs elsőbbségadás tábla nekik, így egyenrangú kereszteződésként kell kezelned.
Egyébként itt ismét egy jó nagy gyökér helyezte ki a táblákat! Mi az, hogy az egyik irányból ott a macisajt, míg a másikból nincs?! Ráadásul ez egy védett út, szóval nem is számítasz arra, hogy egyszer csak minden előjel nélkül jobbkézszabályt kéne alkalmazni.
a biciklisek szándékosan szarnak a kreszre, a legtöbbnek van jogsija.
én is bicajozok, de szégyen amit művel a többség.
piroson át, körül se néz meg rongyol be a gyalogosok közé a zebrán.
9-es! Mindig lepontoznak ezért, de elhiszed nekem, hogy egy hét kamerafelvételéből másfél órás mozifilmet tudnék összeállítani durva autós szabálytalanságokból?
Nézd meg a budapesti autósok youtube csatornáját! Alig van bringás felvétel. A minap is néztem egy teherautót, amelyik záróvonalat átlépve ment el a zebránál álló sor mellett, mit sem törődve az ott szabályosan közlekedő gyalogosokkal, és a szintén szabályos szembe forgalommal.
Látom én is a bringásokat, de amíg az autósok semennyire sem veszik partnernek, ha veszélyesen, semmi oldaltávolságot nem tartva eldöngetnek mellette, amíg úgy kanyarodnak jobbra, hogy a bringás útját elvágják, addig az autósok ne legyen annyira fennakadva a bringások közlekedésén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!