Szoktál büntetőfékezni?
Mi a büntetőfékezés?
Egy közlekedési konfliktus okán az elöl haladó jármű „büntetésből” hirtelen, indokolatlan fékezés(eke)t tesz, ezzel akadályozva a mögötte haladó járművet, egyben veszélyeztetve a közlekedők testi épségét.
Közúti veszélyeztetés
234. § (1) Aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével közúton vagy közforgalom elől el nem zárt magánúton más vagy mások életét vagy testi épségét közvetlen veszélynek teszi ki, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Én nem vagyok érintett és velem nem csinálták, de néhány példa, amit láttam már videófelvételen:
- Pl. valaki indokolatlanul használja a belső sávot, aki haladni szeretne, kénytelen jobbról elhaladni. (Ezidáig a belsősávos a köcsög, mert nem takarodik ki.) De! Innen jön a fordulat, hogy ki lesz a köcsög. A feltartott autós mintegy bosszúból jobbról kielőzi és visszasorolás után egy erőset fékez, hogy az egyébként nyakonvágnivaló belsősávost beszarassa. Tehát itt két db köcsög feszül egymásnak a "ki tud mélyebbre süllyedni verseny"-ben
-De vannak olyan vélt sérelmek, bevág valaki a másik elé és a másiknak erre kényszeres megtorlási késztetése van. A bevágó fél lehet, hogy csak benézte, hibázott, de nem szándékosan, erre az öntörvényű Mr. Barom igazságot szolgáltat.
-Aztán ismerünk a közéletből autóbuszos példát is.
stb stb stb
16-os! Volt már belőle jogi következmény, illetve baleset?
(Más kérdés, hogy amikor bármely élethelyzetben valakit valaki nagyon meg akar "regulázni" az rejtetten ugyan, de azt jelzi, hogy függünk a másik véleményétől, hogy mi nem vagyunk harmóniában magunkkal és a jól-létünk kulcsát mások kezébe adjuk. Ilyenek a hőbörgők, a konfrontálódók, az örök békétlenek. Aki rendben van magával, annak ez nem fontos. Valaki benéz valamit? Elém vág? Nem örülök, de egykedvűen tudomásul veszem, hogy az illető alkalmatlan bizonyos dolgokra, de ennyi elég is nekem, nem kell reguláznom ahhoz, hogy ezt tudjam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!