Bringás vs. autós. Kinek van igaza?
Belterületen a kerékpáros olyan úton halad ami mellett kerékpárút is van. Az úttesten történő kerékpáros közlekedést nem jelzi piktogram, de tábla sem tiltja a kerékpáros forgalmat.
Az autós ledudálja a biciklistát, az válaszul a középső ujját mutatja vissza.
Kinek volt igaza?
Igen, én is így értettem, hogy "egyértelmű és párhuzamos". Engem is szorítottak már ordítva járdaszegélyek autóval, mert szerintük rossz helyen bicajoztam. Amúgy nem, mivel egy busz- és biciklisávban voltam, amiből sima sáv lett és nem volt közvetlen bicajút melllette. 100 méterrel odébb valóban volt egy bicajút, de én teljesen másik irányból jöttem. Körültekintés nélkül sávot váltott rám, majd amikor ráordítottam, szándékosan folytatta és végül járdaszegélynek szorított és kioktatott, hogy ott a bicajút, ott kéne mennem. Megkérdeztem tőle, hogy az nem zavarja-e, hogy az a bicajút teljesen másik irányból jön, mint ahonnan én meg ő jöttünk és teljesen másik irányba is megy, sosem közvetlenül és látható módon párhuzamosan (bent a Vérmező parkban, kívülről nem is látható, MOM felől jöttem.)
vasúti emlékpark??? Nagytétényi úton??? HOL? :-D
Egy fél szóval sem írtam szalagkorlátot! Mély árkot említettem. Pl. itt, ha kijössz a Harangozó utcán, és mennél befelé a városba...
[link] ,18.9760634,3a,85.9y,63.45h,79.26t/data=!3m6!1e1!3m4!1s_sYj2EOzoB5IwH-7ZmqqTQ!2e0!7i16384!8i8192
#14: Budafokon a Kálvária domb után a dunaparton.
csak azért írtam mert googlen így találod meg, ahol lent van a "gödörben" egy régi mozdony és vasúti vagon.
Igen itt kint én már nem járok, de a hulladékudvarnál fel tudsz menni a bicikliútra, ha akarsz.
15: ja, értem.... :)
Jó, hát lehet visszafelé fordulni, és úgy felmenni a bringaútra, de minek? Nincs itt nagy forgalom, kibírják az autósok v. buszok, ha 200 m-t az úton megyek...
Figyu, kaptunk már olyan beszólást is a Budafoki úton (Kondorosi gát végétől az Andor u. között), hogy miért nem megyünk át a Szerémire, ott a bringaút...
Ja, 550 méter helyett kerülővel 1550-et menjünk... LOL
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!