Miért van az, hogy szabályosan közlekedek az út szélén, biciklivel, majd jön egy autós, és fitogtatván az erejét, elkezd nyomulni, és megpróbál direkt lenyomni/lesodorni az útról. Mit tudok ilyen esetben tenni?
Egy szelíd, kertvárosi részen volt ez velem, már nem egyszer, ahol intelligens, értelmiségi emberek laknak elméletileg.
Annyira unalmas egyes audisok élete, hogy ismeretlen embereken élik ki a szadizmusukat? Vagy csak azért, mert fiatal lány vagyok? Esetleg utálják a bicikliseket? Nem tudom, megérteni.
Ilyen esetben az tudod tenni, hogy a veszélyt észlelve félrehúzódsz, ha van hova.
Aztán utána már a vérmérsékletedtől függ, hogy beintesz neki és elküldöd a kûrva anyjába vagy feljelented a sisakkamerád felvételei alapján vagy csak magadban morogsz és elengeded a parasztot.
A legjobb lehetőség, ha rögzíted az eseményt (fejkamera), majd feljelented. Mostanában amúgy is fel van kapva a kerékpárosok védelme, tehát egy ilyen közúti veszélyeztetésért fél, vagy akár egy évig is buszozni fog.
Ezen kívül én is ugyanazt tudom mondani, mint a #2-es válaszoló: ha veszélyben érzed magad, félrehúzódsz.
#7 Ezzel az a probléma, hogy a sávon belüli előzés lehetősége függ a sávszélességtől és a kocsi oldalszélességétől is. Míg egy kisebb autó esetén megfelelő oldaltávolsággal biztosítható az előzés, addig pl. egy terepjáróval nem.
Úgy látom, morálváltásra volna szükség, hogy mindenki az 1méteres oldaltávolságot tartsa, de sajnos ezt még a kresz sem rögzíti, nemhogy az autósok tudata. Egy biztos, hogy vidéken nyugodtabb és biztonságosabb a kerékpáros közlekedés.
@8: tudsz olyan helyet, ahol minimum 4-4,5 méter szélesek a sávok? Ha utánaszámolsz, ez az első feltétele annak, hogy sávon belül előzhess...
De alapvetően az előzést sávváltással hajtjuk végre, ott pedig az előző szempontjából mindegy, hogy az előzendő jármű a másik sáv melyik részén halad. És az út szélén haladva még mindig nem lesz jobb oldalon helyed...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!