Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Rendőrségen kell ezt jelezni?

Rendőrségen kell ezt jelezni?

Figyelt kérdés

Adott egy 90 éves (felettébb rossz indulatu,tipikus milliomos gyerektelen) nő.

Menni alig tud, szemét nemrég műtötték mert már alig lát, viszont vezet ! Nemegyszer majdnem belénk jött, árokba bele tolat és egyéb hasonló dolgok.

A magyar jogosítványát bevonták már,viszont mivel ő svájci, megvan neki az ottani jogsija,ami viszont nem jár le és azzal járkál. Kit lehetne bevonni a dologba,hogy valami történjen?

2022. ápr. 22. 07:42
 1/5 anonim ***** válasza:
96%

Amikor beáll a helyzet, pl. árokba tolat, nekitolat bárminek, ki kell hívni a rendőrséget, hiszen kárt okoz, veszélyeztet, stb.

Tehettek amúgy lakossági bejelentést, hogy ilyenkor mi a teendő.

Attól tartok, hogy amíg nem okoz komoly bajt, nem tudnak lépni, mert nincs kézzel fogható indok.

Kétlem, hogy a svájci jogsiját ne vonhatnák be, ha közveszélyes.

Az ilyenek szoktak aztán a sztrádán szembe menni a forgalommal.

[link]

2022. ápr. 22. 07:48
 2/5 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem a rendőrség az illetékes. Nem tudom, hogy svájccal hogy van, de németeknél le kellett adnom a magyar jogsit, amikor kicseréltettem. Itt sincs orvosi, de ha magyarra visszacserélném, ugyanúgy le kellene adnom a németet. Ha behazudom h elveszett és később visszaélek vele, az büntetendő.
2022. ápr. 22. 08:31
 3/5 10 deka farhát ***** válasza:
82%

A nagyapámnak is műtötték mindkét szemét hályoggal, azóta sokkal jobban lát, mint előtte. Saját bevallása szerint még a vezetés is nagyobb élménnyé vált ettől. 88 éves lesz az idén, tudata tiszta, reflexei jók.

A svájci néni meg valószínűleg már 70 éve is szarul vezetett, csak akkor még nem érdekelt, mert nem melletted lakott.

2022. ápr. 22. 09:12
 4/5 anonim ***** válasza:
Svajcban nagyon szigorúak a jogsival.Én írnek (vagy iratnék) egy levelet ekes nemetül fotóval dokumentalva a jó Svajci rendőrsegnek.
2022. ápr. 22. 21:27
 5/5 anonim ***** válasza:

4# a svájci rendőrség nem fog eljönni magyarországra, itt a magyarok az illetékesek. Ők max továbbadják magyarországra, ha életvitel szerűen itt él.

A másik, hogy egyáltalán nem biztos, hogy német részről jön.

2022. ápr. 22. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!