Rendőrségen lenyomozhatják a névtelen bejelentőt?
Amikor a rendőrséget felhívod a hivatalos hívószámán rögtön egy olyan telefonon végződik a hívás amely kijelzi a számodat. ( Függetlenül attól, hogy te rejtett számról hívtad ).
Megoldás: használj telefonfülkét.
Másrészről: szerintem ha valaki feljelent valakit egy ilyen jellegű ügyben akkor vállalja az azonosságát. Én a helyedben inkább felhívnám a figyelmét arra - ha veszélyeztetés is fenn áll - hogy felelőtlenség jogosítván nélkül vezetni.
Ha ismered személyesen, akkor érdemes lenne először nyugodt hangnemben, személyesen elbeszélgetni a hölggyel. Hidd el, ha mindkettőtök elég értelmes a feladathoz és nem fenyegetőzöl, akkor ezzel is eredményt lehet elérni.
Ha nincs hatás, akkor is finomabban kezdeném a dolgokat, pl. nem nevezném nevén az illetőt, hanem csak úgy említeném a körzeti megbízottnak, hogy van egy-két gyorshajtó a faluban, nézzen már körül, vmi piros Suzuki például...
Aztán ha ez sem hat, akkor menj a rendőrségre. Az adataidhoz hivatalosan nem férhet hozzá az ügyön dolgozó rendőrökön kívül más. Nem hivatalosan azonban igen és nem egyszerű bizonyítani, ha visszaélnek az adataiddal.
Ha meg lesz a jogsija, akkor meg legálisan fogja csinálni a feszkót.
Nem feljelenteni kell, hanem többen panaszosok összefogni, elmenni a polgármesteri hivatalba egy sokak által aláírt kérvénnyel és az utcákba fekvőrendőröket telepíttetni. Ha a kiscsaj leharapja a nyelvét és kiszakad alóla a futómű, azután már nem fog száguldozni.
Én is a nyilvános fülkére adom a voksom. A sim nélküli telefon nem biztos, hogy jó, mivel az IMEI számot szerintem akkor is vissza tudják keresni.
A bünti? Szerintem néhány év eltiltás és tuti, hogy PÁV vizsgával kezdenie a tanfolyamot.
Ennek szerintem minden esélye megvan. ... mármint, hogy megismeri a hangod.
"B" terv, ha levélben panaszkodsz.
De, ha többen is nehezményizetek a dolgot, akkor mindenki tegyen panaszt. Emellett már úgysem tudnak elmenni kivizsgálás nélkül.
Ha 112-t hívod a hívás egy hívásfogadó központba érkezik.. Ott elmondod, hogy névtelenül akarsz bejelentést tenni, akkor névtelenül lesz a bejelentés, annyi. Abból a központból kiadják a bejelentést a területileg illetékes irányítónak, aki küldi a rendőrt.
Ha jól csinálod és pont elkapja a rendőr, akkor kap egy 45.000 HB-t + el is tiltják a vezetéstől egy pici időre. Akkor lesz gáz, ha a csajnak van jogsija, akkor utána fognak járni az adataidnak, mert ugye aki mást szabálysértéssel hamisan vádol bcs-t követ el :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!