Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért nem kötik be sokan a...

Miért nem kötik be sokan a biztonsági övet?

Figyelt kérdés
Én mindig bekötöm még indulás, és ha más nem teszi, akkor rászólok.
2010. szept. 15. 00:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Jó pár éve amikor még a 61E busz járt a Gyógyszergyári - Fehér út keresztnél. Itt keresztezi a busz a villamost.

A vezető rosszul lett és ütközött a villmossal aminek hatására a fülkéből az ablakon át az útra esett és kerék alá került. A helyszínen meghalt.

Azóta sincs biztonsági öv a buszokban csak egy azonos típusú trolibusz kapott egy olyan vezető ülést amiben van biztonsági öv (trolinál 15 ből 1 ugyan azon busz tipusbül többszáz van).

Ha akkor a vezetőnek lett volna lehetősége bekötni magát a mai napig élne. Igaz ez autóbusz és városi forgalomra van tervezve és nincs bennük öv. Ott a vezető nem döntheti el hogy bekapcsolja magát vagy sem.

Én mindig bekapcsolom magam engem nem zavar az öv.

2010. szept. 16. 14:46
 12/16 anonim válasza:
100%
mert meg nem fejelte ki a szelvedot,vagy nem volt meg balesete
2010. szept. 16. 20:39
 13/16 anonim ***** válasza:

"Ez a válasz 0%-ban hasznosnak tűnik.

A válasz írója 87%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 09-15 07:40"

Kicsit elgondolkodhattál volna azon, hogy mit írsz!!!

Neked nincsenek szüleid vagy gyerekeid, akik épp egy hozzád hasonlóan gondolkodó állat áldozatává válhatnak?

Ilyen gondolkodásmóddal biztosan gyakran ülsz ittasan a volánhoz (meg a géped elé is, ezért írsz hülyeségeket!)!

2010. szept. 18. 06:51
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Én személy szerint lösz*rom, hogy más emberek mint gondolnak a biztonsági övről. Én MEGKÖVETELEM az utasaimtól hogy bekössék az övet; addig nem is vagyok hajlandó elindulni - még a legnagyobb késésben sem!-, amíg nincs mindenki a kocsiban lerögzítve. Sokan voltak, akik rinyáltak miatta, de nemigazán érdekelt. Ha idegesít a biztonsági öv akkor nyilván a tartós ágyhoz szegezettség is.
2010. szept. 24. 08:14
 15/16 anonim ***** válasza:
45%
ha van légzsák a kocsiban és nem kötöd be az övet, a légzsák fog megölni kisebb ütközésnél is. másrészt az öv nem olyan csúnyán ránt mint a kormány, a kómás/bénulós történetek meg az eutanázia témakörbe tartoznak
2010. szept. 28. 21:34
 16/16 anonim ***** válasza:
Én észre sem veszem, hogy be vagyok kapcsolva. Nem tudom, mi lehet benne idegesítő? Viszont, egy balesetnél meg is ölhetek valakit, ha rázuhanok. Gondolj bele, oldalról neked megy valaki, és te ráesel mondjuk a gyerekedre. Ő hiába van bekapcsolva ha te a testeddel megölöd. Már csak azért is kösd be magad, hogy másnak ne okozz sérülést, halált.
2010. nov. 4. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!