Miért van az, hogy Magyarországon 130 a megengedett az autópályán még a gyorsítósávba is, de ha 170-el megy valaki, akkor levillogja valami tahó? Ha meg elkezdek büntető fékezni, akkor én is tahó leszek.
170-el levillogják a gyorsítósávban. Kellemetlen. Ilyenkor büntetőfékezni kell.
Én ma egy "Z" jelzésű katonai járművet tanítottam móresre.
Megy a 90-es szakaszon 60-al,én előzném erre behúzza a kocsit elém miközben lendületben vagyok.
Na ment a cicaharc, de aztán nagy nehezen megelőztem, majd olyat büntetőfékeztem utána, hogy majd kiesett a zöld tragacs alól a kerék.
Nem kell büntetőfékezni, csak elvenni a gázt.
Így 90-ig motorfékezve besorolhatsz két szimpatikus kamion közé, de ne siesd el!
"170-ről lebüntetőfékezi 130-ra, tanuljon már szabályokat :D"
Attól, hogy a másik túllépi a sebességhatárt, a te büntetőfékezésed még ugyanúgy szabálytalan és veszélyes lesz. Azt viszont megteheted, hogy nem engedsz a villogásának, hanem haladsz tovább 130-cal, míg szabályosan ki nem tudsz sorolni.
"én a furgonommal 100al szoktam menni a belsőben mikor egy kövér kamionsort előzök és nem nagyon izgat hogy villogtatnak. Tudnék menni gyorsabban de ráérek."
Ha tudnál menni gyorsabban, akkor te egyszerűen szándákosan feltartod a forgalmat, ez is szabálytalan.
"Az miért baj, hogy a gyorsítósávban mehetsz 130-cal? 50-nel nem lehet felhajtani..."
Szerintem a kérdező is, meg a #12-es válaszoló is azt képzeli, hogy a gyorsítósáv az a belső sáv...
Elképesztő, hogy milyen emberek kapnak jogosítványt és vezetnek... Nem csoda, hogy annyi baleset van.
Részemről nem ismerve az előzményeket, ugyanakkor nem támogatva a leállósávon történő előzést, mégis tapasztalataim szerint ezek abból alakulnak ki, hogy már csak azért is betartanak egymásnak mindenhol. Ha a megengedettel megy, akkor azért csinálja, mert tőle nem lehet gyorsabb, mit képzelnek ezek alapon. Aki felette megy jóval, tőle sem lehet gyorsabb, ezért marad folyamatosan a belső sávban... Látja, hogy egy olyan kocsi érkezik mögé, ami vélhetőleg kisebb teljesítménnyel rendelkezik, mint az övé és nem hajlandó engedni. Nem azzal van a baj, hogy valaki 140-nel, 160-nal vagy 180-nal megy, hanem a mentalitással. Főúton előzöl és gyorsít vele, holott egész végig nem haladt, csak akkor tudja nyomni neki. Ha én megyek 160-nal és jön mögöttem valaki 200-zal és messziről villant, akkor lemegyek előle lassítással, nem pedig azon jár az eszem, hogyan szopassam szét.
Egyébként meg gyönyörű kamu kérdés.
AZ azért van mert jobbra tartás van és azt neked is bekell tartanod.
Azért mert te szabálytalanul közlekedsz, nem lehetsz önkéntes rendőr.
Ha a többi szabálytalankodik te ne akard megbüntetni hanem a lehetőséghez képest szabályosan engedd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!