Magyarországon személygépkocsival főútvonalon haladva, utánfutót vontatva, mennyi a megengedett max. Sebesség?
"b) egyéb gépjárművel - kivéve teherszállításra kialakított motoros triciklit -, valamint gépjárműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel:
autópályán: 80 km/óra,
lakott területen kívül egyéb úton: 70 km/óra,
lakott területen: 50 km/óra"
Autóúton is 70, nem 80.
De én szinte minden nap látok 140-nel előző utánfutósokat, nem hallottam még olyat, hogy ilyenért büntettek volna.
"Pedig a véda előszeretettel bünteti az utánfutós száguldozókat."
Tudsz is konkrét példát, vagy csak gondolod? Mert én szoktam alkalmanként utánfutózni, és mindig 110-el megyek a 2 tonnás futóval, akármi van. Még semmi bünti nem jött. Ja, és ez a sebesség még abszolút biztonságos neki, stabil az autó, persze nem egy kisautóval húzom, hanem egy nagy furgonnal, aminek megvan a kellő önsúlya egy ekkora futóhoz.
Szomszéd zöldséges malár kétszer fizetett. Transit-utánfutó kombóval jár...
Lehet hogy biztonságos a 110, de a kreszben nem ez szerepel. A kamionomnak is biztonságos az autóúton a 90, mégis az idén már vagy négyszer megbüntettek miatta. A jogszabályok nehezen, és lassan idomulnak a való élethez...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!