Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ki a hibás? Ez a karjelzés...

Ki a hibás? Ez a karjelzés azt jelenti, hogy álljak meg?

Figyelt kérdés
Egy meredeken lejtő útnak a szélén egy fekete ruhás ember (láthatósági mellény nélkül) egy rongydarabbal a kezében lefelé integetett, én meg nem álltam meg (mert nem tudtam hogy ez mit jelentene) és a kanyarban majdnem neki mentem a traktornak, mert felhordták az útra a sarat és megcsúszott rajta a kocsi ahogy fékeztem. Szerintük ez szabályos volt, és nekem tudnom kellett volna, hogy ez a karjelzés azt jelenti hogy álljak meg. Ez így tényleg szabályos? Vagy ki volt a hibás ebben az esetben?

2022. febr. 21. 11:10
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
82%
A traktoronsak LE KELL takarítani a sarat a gépről mielőtt felmegy az útra, ha elhalasztja, és balesetet okoz ezzel, tök mind1 hogy jelez-e vagy sem ő lesz a hibás és bezony a biztosítónak fizetnie kell.
2022. febr. 21. 14:13
 22/27 A kérdező kommentje:

19

Ott van előtte a nem szó, írtam hogy pár tized másodperc

2022. febr. 21. 15:47
 23/27 anonim ***** válasza:

Benne van a KRESZ-ben, hogy nem állíthatja le csak úgy valaki a forgalmat. Valamilyen nagy jármű manőverezésénél is segítő személyzetként csak jelzéseket szabad a adni a jármű vezetőjének, hogy mikor indulhat (mert pl. nem jön senki), a forgalmat nem lehet leállítani. Szóval köteles biztos nem vagy megállni amiatt, mert egy random Pistike integet az út mellett. Az más kérdés, hogy én ilyen helyzetben azért elgondolkoznék, hogy ugyan nem nekem akart-e jelezni.

Persze az meg alapvető lenne, hogy nem hordják fel a sarat az útra, ha meg veszélyre figyelmeztetnek, akkor igen határozottan integetnek, akár az út közepén, láthatósági mellényben, és kint van az elakadásjelző, megy a vészvillogó, ilyesmi.

2022. febr. 21. 20:32
 24/27 anonim ***** válasza:
91%
1:Egy jogsival rendelkező ember hogy nem ismeri a rendőri karjelzèst? a "Megàllni" jelzèst rongyal is csinàlhatod, nincs tiltva, làtszódjon. Az hogy nem àlltàl meg, nem volt hiba,de ha valaki integet, akkor elmèletileg van valami. Itt a kanyarban traktor. A hibas te lettèl volna. De lehet a kanyar mögött baleset, egy roszul lèvő ember, stb. lehet a 3 szöget ment kitenni....
2022. febr. 22. 05:40
 25/27 anonim ***** válasza:

A lefelé integetés mindig lassítst jelent.

A rendőr is ezt csinálja ha félpályás a forgalom pl.

Én ezt anno nagyon jól megtanultam, lakott területen belül egy nyíl egyenes, közepes forgalmú útszakaszon a szemközti sávban hatalmas razzia volt. 10 rendőr sorakozott fel a felezővonalhoz rengeteg rendőrautóval. Ketten háttal álltak a razziának és az én sávomat figyelmeztették, hogy vegyenek vissza a sebességből lefelé integetéssel.

Én nekem fogalmam sem volt erről és 50-el,lassítás nélkül elhúztam mellettük. Eközben utánam ordítottak majd rögvest utánam siettek. Miután megálltam kirángattak az autóból üvöltve és kétszer rám sóztak a gumibottal. Utána utamra engedtek azzal, hogy remélik ezután megtanulom a rendőri karjelzéseket.

2022. febr. 23. 01:44
 26/27 anonim válasza:

Épp most magyarázták el nekem KRESZ tanfolyamon, hogy ha mondjuk rögtön egy kanyart követően állna egy autó, és én kanyarodás közben hátulról neki csattannék, akkor én lennék a hibás. Mert én vagyok azért felelős hogy a megadott körülmények között olyan sebességgel haladjak, hogy bármilyen hirtelen felbukkanó akadály láttán be tudjak időben fékezni, ezzel elkerülve a balesetet. Elméletileg ugye kanyarban parkolni is tilos, de műszaki hiba miatt akárhol megállhat egy autó.

A fenti esetben egy hasonló dolog történt, ráadásul egy kalinpáló ember is segített volna neked abban, hogy valami fura helyzet következik, még ha nem is tudtad pontosan értelmezni a jeleket, gyanút kellett volna fognod, hogy itt valami történik és egy picit lassítani.

Lehet ők sem voltak szabályosak teljesen, de te sem.

2022. márc. 5. 18:18
 27/27 A kérdező kommentje:

20

Szövegértés 1-es

Azért, mert nem 10-20 mp volt, hanem pár tizedmásodperc.

Szóval én is ugyanazt írtam amit te. Remelem már érthető.

2022. márc. 17. 09:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!